Nejde len o strih šiat, ale aj farbu a hrúbku opasku, ktorý vám dokáže vyčarovať peknú postavu.Gate
StoryEditor

Čarujte s opaskom na šatách: Zamaskuje krátke nohy, zoštíhli boky, zväčší prsia!

21.05.2022, 15:00
Krása a móda

Obyčajné šaty budú vďaka nemu vždy vyzerať inak. Opasok je doplnok, ktorý navyše dokáže vytvarovať postavu a zakryť jej nedostatky. Stačí vedieť, aký použiť, kam ho umiestniť, a razom máte dokonalé boky či úzky pás. Vyskúšajte!

Naučte sa správne umiestniť opasok a odmenou vám bude opticky dokonalá postava. Nejde len o to, aké zvolíte šaty, ale aj farba či hrúbka opaska hrajú podstatnú rolu. 

Zamaskujte krátke nohy

Aký opasok? Ak máte opticky dlhší trup a krátke nohy, vďaka opasku si ich môžete jednoducho predĺžiť. Experimentovať môžete so všetkými typmi klasických až širokých opaskov, ktoré umiestnite mimo línie pása, ale tesne nadeň. Vyhnite sa rozhodne noseniu príliš nízko na bokoch, tým by ste postavu ešte viac skrátili. Čím dlhšiu máte hornú časť tela, o to širší opasok si môžete vyberať.    

Aká farba? Farebne si môžete dovoliť použiť rovnaký odtieň, ako sa nachádza na šatách, ale aj kontrastnú farbu, ktorou ešte viac upozorníte na predelenie hornej a dolnej časti tela. V takomto prípade však dbajte na skutočne vhodné umiestnenie.  

Aké šaty? Keď si vyberiete šaty s definovaným pásom, potom hľadajte prestrih, ktorý je tesne pod prsiami. Vo vašom prípade však nejde ani tak o strih, ako skôr o dĺžku šiat. Aby ste si nohy opticky neodrezali, mali by siahať nad kolená, alebo naopak, až po zem. Midi radšej obchádzajte, môžu vám vizuálne uškodiť.

image

Ak máte opticky dlhší trup a krátke nohy, vďaka opasku si ich môžete jednoducho predĺžiť.

Gate

Náš tip: Nezabúdajte, že aj vhodné topánky môžu vaše nohy krásne predĺžiť. Nemusíte si nutne obuť podpätky, ale vyvarujte sa členkovej obuvi.  

Zoštíhlite široké boky

Aký opasok? Postava hrušky si môže pomôcť k dokonalosti jednoduchým trikom. Stačí koniec opasku nechať prevísať a nemať ho dokonale opásaný a zastrčený. Čo sa týka hrúbky, voľte zlatú strednú cestu a nesiahajte ani po príliš tenkých modeloch, ani po tých najširších. Ak ste na extravaganciu, skúste aj moderné opaskové traky, ktoré udrú do oči.

Aká farba? Farebne slúži opasok vo vašom prípade na odpútanie pozornosti, preto by mal byť dostatočne viditeľný na šatách, ktoré si zvolíte. Môžu to byť klasické odtiene aj pestré modely, len dbajte na to, aby v celkovom outfite nezanikali.

Aké šaty? Na výber máte dve možnosti. Rovné strihy, napríklad v prípade tričkových šiat, môžu vaše boky maskovať. Ale dovoliť si môžete aj obtiahnuté šaty. Naozaj! Nie je pravda, že tým ženské krivky zvýraznite, všetku prácu a odpútanie pozornosti urobí práve opasok nasadený presne na líniu pása. 

image

Postava hrušky si môže pomôcť k dokonalosti jednoduchým trikom. Stačí koniec opasku nechať prevísať a nemať ho dokonale opásaný a zastrčený.

Bershka

Pozor: Volány v spodnej časti šiat a vrstvené látky by mohli ešte viac upozorniť na vašu kritickú časť tela. Ak po nich siahnete, skutočne dbajte na vytvarovanie osieho drieku.  

Vytvarujte ženské krivky

Aký opasok? Chlapčenská postava bez výraznejších ženských línii potrebuje tenký opasok. Tento malý módny doplnok na šatách vám dokáže vytvarovať presýpacie hodiny aj v prípade, že nemáte veľké prsia ani boky.  Upevnite ho na líniu pása, prípadne vyššie, ak chcete pridať zopár centimetrov. Nižšie, na boky ho radšej nedávajte, neurobil by vám možno žiadnu škodu, ale ani osoh. Opasok stiahnite pomerne natesno, aby ste získali útly driek. 

Aká farba? Najlepšie budú pre vás neutrálne farby ako je hnedá a čierna. Najmä preto, že by mal byť opasok vašim každodenným doplnkom a tieto odtiene využijete najviac. Ak si budete chcieť rozšíriť zbierku, pokojne stavte aj na farby, ktoré niektorým šatám dodajú ešte väčší nádych dievčenskosti a odpútajú od hranatej, rovnej postavy.

Aké šaty? Ženskosť dosiahnete pomocou áčkových línií, volánov a nemusíte sa báť ani vrstvených šiat, ktoré iným ženám opticky pridávajú kilá. Vám však vytvoria potrebné krivky. Dobrou voľbou budú pre vás aj košeľové šaty s voľnejším strihom.

image

Chlapčenská postava bez výraznejších ženských línii potrebuje tenký opasok.

Orsay

Evita radí: Ak si zvolíte košeľové šaty, ktorých súčasťou bude látkový opasok, vymeňte ho za kožený. Výsledný outfit tak získa väčší šmrnc. 

Zakryte vypuklé bruško

Aký opasok? Dlho sa hovorilo, že ak si tuk ukladáte v oblasti brucha, mali by ste na opasok zabudnúť. A pritom je to naopak! Siahnite rovno po tom najširšom, ktorý bude na vašich krivkách fungovať ako sťahujúci korzet.

Aká farba? Všeobecne tmavšie odtiene zoštíhľujú, to však neznamená, že sa musíte zamerať výhradne len na čiernu. Aj bledšie či farebné opasky vám polichotia, ak splynú nenásilne so šatami.

Aké šaty? Voľnejšie šaty sú zrejme vo vašom prípade samozrejmosťou. Nebojte sa však ani takých, ktoré majú líniu pása naznačenú. Spolu s opaskom to bude vyzerať dobre aj v prípade, že ste typ jablko. Lichotia vám tiež zavinovacie strihy a véčkové výstrihy, ktoré pritiahnu pohľady. 

image

Dlho sa hovorilo, že ak si tuk ukladáte v oblasti brucha, mali by ste na opasok zabudnúť. A pritom je to naopak!

Zoot

Zúžte široké plecia

Aký opasok? Ak máte dominantné ramená, skúste si opasok opásať mimo úrovne pása. Voľne pohodený na bokoch vytvorí zjemnenie hornej časti tela. To zároveň definuje typ, po ktorom by ste mali siahať. Ak bude z pevného materiálu, tak by mal byť dlhší a koniec nechajte voľne presahovať. Službu vám však urobia aj opasky z imitácie lana, špagátu či retiazkové. Skrátka modely, ktoré sú ohybné a nemajú presne definovaný tvar.

Aká farba? Vašim cieľom je predĺženie trupu, čím vizuálne zjemníte jeho šírku. Preto by mala vaša zbierka opaskov pozostávať z neutrálnych farieb, ktoré splynú s oblečením. Postave polichotí ešte jeden trik. Vyberajte si rovnakú farebnosť opasku a topánok.

Aké šaty? Odpútať pozornosť od pliec pomôže véčkový výstrih. Skúste košeľové šaty, ktoré necháte rozopnuté, alebo voľte strihy šiat, ktoré sú v spodnej časti rozviate, voľné, prípadne asymetrické. Báť sa nemusíte ani maxi dĺžok. Zjednotíte tak rovné boky so širokými ramenami a nebudete zbytočne v disharmónii.

image

Ak máte dominantné ramená, skúste si opasok opásať mimo úrovne pása.

Reserved

Zväčšite malé prsia

Aký opasok? Stredná hrúbka, prípadne maxi opasky umiestnené nad pás sú pre vás to pravé. Na pohľad tým vytvoríte objem, ktorý vám chýba. Ak máte menšie prsia, je vysoko pravdepodobné, že ste chlapčenská postava, ktorá má v prípade čarovania s opaskami možností viacero. Táto je vyslovene pre prípad, že chcete na dekolt upozorniť.

Aká farba? Jednoznačne výrazná, aby opasok v celkovom outfite nezanikol. Samozrejme, voľte jeden z odtieňov, ktoré sa nachádzajú na šatách, ak sú vzorované. V prípade jednofarebných nechoďte do ladenia, ale do kontrastu. 

Aké šaty? Dojem väčších pŕs vytvoria šaty s volánmi v hornej časti, vyhýbať sa nemusíte ani mašliam alebo aplikáciám na hrudi. V prípade, že nie ste kombinácia malé prsia a veľké boky, ale skôr rovná figúra, potom hľadajte nadýchane a padavé textúry šiat.

image

Dojem väčších pŕs vytvoria šaty s volánmi v hornej časti, vyhýbať sa nemusíte ani mašliam alebo aplikáciám na hrudi.

Orsay

Trik pre veľké poprsie: Ak máte opačný problém a chcete opticky svoje poprsie zmenšiť, využite tenké až stredné opasky v rovnakej alebo tmavšej farbe ako sú šaty. Umiestnenie tesne pod pás vám opticky tiež polichotí.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:34