Lamináciu obočia zvládne v pohodlí domova každá z nás. dreamstime/Puhhha
StoryEditor

Domáca laminácia obočia: Stačia dve minúty a zvládnete to aj sama

24.05.2023, 12:00
Krása a móda

Časy, kedy leteli namiesto obočia len tenké čiarky sú už dávno preč. Dnes sa mu, naopak, venuje omnoho väčšia pozornosť a je rovnocennou súčasťou líčenia. Azda každá z nás tak túži po peknom, hustom a správne vytvarovanom obočí. Práve s tým vám môže pomôcť domáca laminácia.

Najhorúcejším módnym trendom je síce jednoduchosť, nie všetky však máme šťastie na prirodzene husté obočie. Dokresľovanie, farbenie či tetovanie – na  trhu existuje nespočetne veľa spôsobov ako ho dosiahnuť, my vám predstavíme rýchly a bezbolestný life hack v podobe laminácie.

Čo je vlastne laminácia?

Ide o procedúru na vytvarovanie obočia podčiarkujúcu jeho prirodzený tvar, intenzitu a farbu. Vhodná je pre ženy s neposlušným hustým obočím, ale aj s nesúmerným či príliš tenkým a neviditeľným obočím. Laminácia pritom chĺpky nielenže zvýrazní, ale taktiež podporí ich kvalitu a rast. Podstatné je, že sa nemusíte obávať bolesti – stačí sa riadiť niekoľkými krokmi.

Podobne ako pri microbladingu a tónovaní aj laminácia obočia bola navrhnutá tak, aby nám prinášala akúsi ilúziu plnšieho a výraznejšieho obočia. Od týchto dvoch ošetrení sa však líši tým, že sa do obočia nepridáva žiaden pigment.

Proces domácej laminácie obočia

Súčasťou prvého kroku je očistenie obočia od zvyškov mejkapu a úplné odmastenie, potrebujeme mať totiž čistú pokožku, vhodné je iba hydratovanie pleťovým krémom, ktorý ju zľahka zjemní. Ideálne je obočie vôbec nevytrhávať, aby ste dosiahli strapatý look. Základom celej procedúry je mydlo a práve z toho dôvodu sa výslednému dielu hovorí aj soap brows. Ak ste zástankyňou nekomplikovaných vecí, vystačíte si aj s obyčajným tuhým mydlom a zubnou kefkou. Ak do toho chcete ísť vo veľkom, existuje fixačné mydlo na obočie, pri ktorom zvyčajne býva pribalená malé kefka na obočie.

Ako na to?

  • kefku jemne navlhčite a krúživými pohybmi naberte mydlo
  • iba s  jemnou vrstvou mydla na kefke začnite vyčesávať všetky chĺpky odspodu nahor
  • opakujte, kým chĺpky nebudú držať v tvare podľa vašich predstáv
  • obočie už následne nie je potrebné fixovať ničím iným
  • zvyšné mydlo opatrne zotrite vatovou tyčinkou
  • na optické predĺženie tváre vyčesané obočie uhlaďte prstom a opätovne prečešte.

Už stačí iba neniesť mejkap pomocou beauty blendera či beauty hubky a zapudrovať. Použiť môžete akýkoľvek tieň na obočie a ešte viac zvýrazniť vyčesané chĺpky. Vaše obočie bude zaručene podmaňujúco husté až do večera.

Aké sú výhody laminácie?

  • laminácia dodáva tvári prirodzený vzhľad
  • obočie zostáva krásne napnuté a vydvihnuté
  • je nadýchané, úhľadnejšie a dokonale vyčesané
  • pomocou bezbolestnej aplikácie dosiahneme trvácny lesklý vzhľad. 
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:04