instagram/simplesaidade
StoryEditor

Na holé brucho či gumené šľapky radšej zabudnite! Ako sa obliecť do práce počas horúcich dní?

31.05.2017, 15:00
Krása a móda
Vonku je 30 stupňov a my sa konečne môžeme aspoň pár týždňov v roku obliekať letne. Holé nohy, sukne, tielka... Čo však je vhodné do práce a čo už nie?

Ani odborníci v tom nemajú jasno. Jedna skupina tvrdí, že napríklad sukne či šortky sa do práce nosiť môžu, pokiaľ z nich netrčí zadok, tí prísnejší zas trvajú na tom, že takéto oblečenie do práce nepatrí absolútne. My zastávame názor, že všetko závisí najmä od pozície na ktorej ste. Je iné, ako je oblečená predavčka v obchode a iné, ako riaditeľka pobočky banky.

Šaty na ramienka a tielka sú tiež samostatná téma. Kedysi platilo, že do spoločnosti sa s odhalenými ramenami nemôže chodiť, dnes sa hranice posúvajú a bežne vidno aj v televízii moderátorky s odhalenými ramenami. Všetko je aj vecou dobrého vkusu – ak máme odhalené ramená, spodná časť odevu by mala byť dlhšia, aby outfit pôsobil vyvážene. Pokým máte na sebe krásny elegantný kúsok, ktorý odhaľuje ramená je to iné, ako keď do práce prídete v športovom tielku. A muži by tielka do práce samozrejme nemali nosiť vôbec.

Čo sa týka obuvi, ženy na vyšších pozíciách by mali mať vždy zakryté prsty na nohách – teda nenosiť sandále ale lodičky. Ale tiež samozrejme záleží od konkrétneho postu – iné je byť šéfredaktorka módneho časopisu, ktorá si môže dovoliť viac ako napríklad sudkyňa. Veľa teda závisí od inštitúcie, ktorú reprezentujete. Niektoré spoločnosti majú striktne daný dress code. V takomto prípade to máte najjednoduchšie a nemusíte špekulovať čo áno a čo nie.

Sú však kúsky oblečenia, ktoré do práce jednoducho nepatria:

Šaty, ktoré vyzerajú ako negližé

Topy a tričká odhaľujúce brucho (tzv. croptop)

Roztrhané krátke šortky či sukňa, z ktorých vytŕča zadok

Legíny, ak k nim nemáte oblečené nič, čo by prekrývalo zadok

Odev, pod ktorým nie je podprsenka a pretŕčajú cez neho bradavky

Priesvitné šaty, z pod ktorých je vidno nohavičky

Gumené šľapky k vode (flip flopy, crocsy)

Hlboký výstrih + holé ramená + minisukňa (nech máte akokoľvek dobrú postavu)

instagram/maxwel_x

instagram/levne_se_oblekam

cropp_clothing

instagram/kukuxbabbar

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 16:02