instagram/triumph_stav
StoryEditor

Všetko o dobrej podprsenke

23.04.2017, 12:08
Krása a móda
Aké atribúty kvality by mala vaša podprsenka spĺňať? Na to vám odpovie slovenská odborníčka na podprsenky a BRA FITTTERKA Júlia Kasenčáková.

Ako si máme vybrať správnu podprsenku?
Najlepšie si vyberieme vtedy, keď prestaneme robiť najčastejšie chyby: nebudeme sa ponáhľať a nájdeme si čas, aby sme v pokoji absolvovali bra fitting, dali si všetko vysvetliť, vyskúšali viac modelov a potom sa správne rozhodli. Mali by sme sa zároveň odosobniť od zafixovaných čisel, písmen a veľkostí, od ktorých nechceme upustiť.

Môže nám nesprávna veľkosť podprsenky spôsobiť problémy?
Zle padnúca podprsenka je nevyhovujúca z estetického i zo zdravotného hľadiska. Ak žena nosí správnu veľkosť, opticky ju to zoštíhli a, samozrejme, vo  svojom oblečení vyzerá lepšie. Zdravotne môže zlá veľkosť podprsenky znamenať prílišnú záťaž pre ramená a chrbat.

Je správne, ak sa žena rozhodne podprsenky nenosiť?
Kto by nemiloval slobodu! Sú šaty, topy alebo výstrihy, do ktorých sa podprsenka ani nosiť nedá. Poznám ženy, ktoré ju nenosia a nevidím na tom nič zlé. Je to ich osobná vec. Nie je to nutné, aj keď si myslím že pri prirodzene vačších prsiach ženy nemajú na výber, pri správnej veľkosti podprsenka jednoducho prsia drží (obvod drží 80 % hmotnosti pŕs), takže je to menšia záťaž pre ramena a chrbat. V ponuke sú aj voľnočasové podprsenky alebo rôzne typy tzv. lambád, ktoré mnoho žien používa na voľný čas alebo na spanie. Mnoho žien má citlivé bradavky, takže to je ďalší dôvod na nosenie podprsenky.

Môže nám vhodná podprsenka pomôcť k sebavedomiu skôr ako skalpel?
Jednoznačne! Sama som toho príkladom a takých prípadov stretávam každý deň niekoľko! Stačí, ak žena vie, čo chce a čaká od podprsenky. Na trhu je množstvo druhov, ale rovnako množstvo požiadaviek, hlavne je, aby sa stretli očakavania s výsledkom. Prsia sa dajú zväčšiť, zmenšiť, vytvarovať, dvihnúť, dá sa vytvoriť krásny dekolt a nie je nutné, aby to bola push-up podprsenka, ako si veľa žien myslí. Aj maličké prsia môžu mať krásny tvar a vytvoriť aspoň jemný žliabok,po ktorom mnoho dievčat s menšími košičkami túži.

magazín evita

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:36