pexels.com
StoryEditor

Pružnejšia pokožka, či rast vlasov: Zázračné bylinky, ktoré pomáhajú ku KRÁSE

10.09.2021, 16:00
Krása a móda
Tieto bylinky majú mimoriadne blahodárne účinky a pomáhajú nie len ku zdraviu, ale aj ku kráse. Ktoré to sú?

ALOE VERA

Aloe Vera si našla uplatnenie v mnohých smeroch. Nie len, že pomáha ku zdraviu, pomáha aj liečiť problematickú pleť, čistí ju a dokonca pomáha vlasom rásť. Urýchľuje proces rastu vlasov, preto je pridávaná do rôznych šampónov a prípravkov na vlasy. Pri nadmernom padaní a zlej kvalite vlasov siahnute po aloe vera produkte, či vyrobte si masku sama doma. Podporí regeneráciu vlasov, dodá im lesk a silu. 

HARMANČEK

Harmanček je účinnou bylinkou, použite ho namiesto pleťovej vody. Má antibakteriálne účinky, pleť upokojí a skvelo zhydratuje. Nachádza sa v ňom vysoký obsah silíc, čo znamená, že má čistiace, regeneračné a upokojujúce vlastnosti. Okrem iného aj nádherne vonia.

NECHTÍK LEKÁRSKY

Veľmi účinnou bylinkou na pleť, najmä na problematickú pleť s výskytom akné je ideálny nechtík lekársky. Je užitočný najmä ako obklad, má protivírusové a protizápalové účinky, je to veľmi silná prírodná alternatíva pri liečení kožných problémoch. V nechtíku sa nachádza aj dôležitý betakarotén, ktorá chráni pokožku pred následkami ultrafialového žiarenia.

PRASLIČKA ROĽNÁ

Praslička roľná si poradí s vypadávaním vlasov. Vďaka svojmu zloženiu výrazne posilňuje vlasy a preventívne pôsobí proti ich lámavosti. Prasličkový výluh používajte pravidelne na celú dĺžku vlasov, poriadne ho vmarísujte aj do vlasovej pokožky. Rovnaké účinky má napríklad aj lopúch väčší, či petržlen záhradný. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 05:18