pexels.com
StoryEditor

Ako si udržať zdravú pleť aj pri neustálom nosení rúška? Tieto tipy vám pomôžu!

31.07.2021, 13:00
Krása a móda
Trápia vás pleťové problémy kvôli neustálemu noseniu rúška? Vyskúšajte tieto jednoduché rady!

Maskné je niečo ako akné, sú to teda nedokonalosti na pleti spôsobené neustálym nosením ochrany v podobe rúška, či respirátora. Vzniká kombináciou trenia, tepla, nedostatočného prústupu vzduchu a najmä vlhka z potenia, či z toho, že si dýchate a hovoríte priamo do ochrannej masky. 

AKO TOMU PREDÍSŤ?

Prvý krok k úspechu sú jednoduché kroky, ktoré vám síce nepomôžu okamžite, no ak ich budete dodržiavať, vaša pleť sa postupne napraví a bude jednoduchšie fungovať v spojení s ochrannou maskou. 

1.Nezabudnite si rúško pravidelne meniť

Po každom použití by ste mali jednorázové rúško meniť. Jednorázové rúško totižto zvlhne už po pól hodine nosenia a usadia sa tam nečistoty a baktérie. 

2.Používajte ľahké krémy, či pleťové séra

Aby sa pleť zbytočne neupchávala a aby nebola príliš zaťažená.

3.Pleť si vyčistite ihneď po príchode domov

Cez deň sa pod rúškom nahromadilo niekoľko baktérií, pot, maz a nečistoty, ktoré je treba čo najskôr odstrániť z povchu našej pleti. Tým predídeme roznášaniu pórov a výskytu maskné.

4.Do večernej rutiny zaraďte prípravky pre problematickú pleť

Prípravky s látkami určené na problematickú pleť sú skvelým pomocníkom. Kyselina salycilová, či ďalšie AHA kyseliny vám správne vypeelingujú pleť a jej odumreté bunky. S aplikáciou buďte však opatrní! Používaním ochrannej masky máme pleť citlivejšiu a podráždenejšiu, peeling, teda exfoliačné produkty stačí používať dvakrát do týždňa. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:30