pexels.com
StoryEditor

Mastná pleť už nemusí byť strašiakom. Ktoré produkty vám s ňou ZARUČENE pomôžu?

16.06.2021, 15:00
Krása a móda
Aké produkty vám pomôžu na mastnú pleť a ako sa o ňu starať?

Starostlivosť o mastnú pleť nemusí byť náročná. Stačí sa držať jednoduchej pleťovej rutiny a používať tie správne produkty.

IDEÁLNE PRODUKTY PRE MASTNÚ PLEŤ

Kyselina Salicylová

Je to peelingový, teda exfoliačný roztok na tvár. Ľahko prenikne do pórov, uvoľňuje a oddeľuje odumreté kožné bunky pokožky a iných zvyškov, ktoré sa hromadia v póroch. Ak vás trápia upchaté póry, vyrážky a nadmerný lesk pleti, tento protizápalový a antibakteriálny produkt vám zaručene pomôže.

Kyselina Glykolová 

Je ideálna nie len na jemné vrásky a linky, bojuje aj proti akné a je skvelým pomocníkom na boj proti nadmernej pigmentácii. Pôsobí perfektne na mastnú pleť a pomáha regulovať tvorbu kožného mazu. 

Retinoidy

Tak ako ostatné dva produkty, aj retinoidy regulujú tvorbu kožného mazu. Pomáhajú odstraňovať nadbytočnú mastnotu. Ďalej zlepšujú štruktúru pleti, vyhladzujú vrásky a jemné linky, stimulujú tvorbu kolagénu a sú veľmi účinné v boji proti akné.

Pozor na exfolianty, stačí ich nanášať len dvakrát týždenne, ideálne ich zaradiť do večernej starostlivosti o pleť.  

IDEÁLNA RUTINA PRE MASTNÚ PLEŤ

Ráno

Pleť treba najprv poriadne vyčistiť, následne môžte naniesť zmatňujúce tonikum. Nezabudnite na antioxidant, hydratačný krém a v neposlednom rade na spf.

Večer

Pleť treba po celom dni dvojfázovo vyčistiť. Ideálne je opäť naniesť zmatňujúce tonikum a hydratačný produkt. Dvakrát do týždňa by ste mali použiť exfoliačný prípravok. 

NAJČASTEJŠIE CHYBY

V prvom rade je veľmi dôležité správne čistenie pleti. Nie len odličovanie, ale aj čistenie po tom, čo ste na pleť vôbec nenanášali mejkap. Ďalej veľmi škodí prílišné a frekventované umývanie tváre. Veľa žien si pri pocite mastnej pleti pleť umyje, vysuší a myslí si, že tým pleti pomôže, pretože ju zbaví mastnosty. Opak je pravdou! Pleť sa po nadmernom vysušení premasťuje, aby si vytvorila ochrannú vrstvu, takže časté a prehnané umývanie znamená čoraz mastnejšia pleť. Nezabudnite si častejšie meniť obliečky na vankúš ako obvykle, pokiaľ máte mastnú pleť. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 15:41