dreamstime
StoryEditor

Koniec jahodovým nohám. Ako sa zbaviť nepekných rankách po holení?

05.06.2021, 17:30
Krása a móda
Malé červené bodky na nohách môžu mať mnoho významov. Ako sa ich však zbaviť?

Aj keď nebolia a nesvrbia, väčšine z nás prekážajú. Nepôsobia esteticky a už vôbec nie sú doplnkom, ktorý pri krátkej sukni či šatách uvítame. Prečo vznikajú a čo s nimi môžeme urobiť? 

Holenie

Najčastejší dôvod, prečo sa nám jahodové nohy, ako sa ľudovo vraví, býva práve holenie. Dôvodom je nesprávne holenie či už starou žiletkou alebo bez použitia špeciálneho krému/ peny na holenie. Aby ste im predišli, je mimoriadne dôležité, aby ste brali ohľad aj na tieto faktory - a to bez výnimky. So starou žiletkou alebo bez peny si totiž nohy zbytočne podráždite. Výsledkom sú nepekné červené body.

Zapálenie kože 

Trvácnejší stav môže viesť k zápalu, ktorý by ste mali riešiť s odborníkom. Stáva sa to takmer po každom holení kože a na to, aby ste tomu predišli, je potrebná odbornejšia pomoc. Nespoliehajte sa v tomto prípade na babské rady - ak sa vám jahodová koža objavuje za každým holením a nepomáha ani aplikovanie novej žiletky či krému, obráťte sa na každú lekárku.

Čo robiť? 

    • používajte kvalitnú žiletku, ktorú pravidelne obmieňajte
    • povinnou jazdou je krém na holenie a aj krém po holení 
    • predtým, než si holíte nohy, poriadne ich ''namočte'', respektíve postarajte sa, aby neboli suché
    • hydratujte svoju pokožku zvnútra, ale aj zvonka - natierajte sa telovým mliekom na dennej bázne a pite dostatok tekutín
    • exfoliujte nohy - doprajte si peeling, ktorý odstráni z vášho tela staré bunky

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 07:04