dreamstime
StoryEditor

Všetky vieme byť ŠTÝLOVÉ! Toto sú tipy, ako sa pekne obliecť, aj keď máte pár kíl navyše

01.04.2021, 02:55
Krása a móda
Nezáleží na tom, koľko máte kíl, ale na tom, ako sa cítite. A preto si obliekajte to, v čom sa cítite najlepšie - aj keby sa mal každý na ulici otáčať. :)

Typy štylistky v prípade, že máte postavu jablko (nevýrazný pás a najčastejšie priberáte do brucha)

Odveďte pozornosť od brucha

Štylistka odporúča šaty v empírovom strihu, ktoré zdôraznia plné poprsie a vďaka spodnej časti do áčka skryjú väčšie bruško, ako píše idnes.cz. Nebojte sa zvoliť krátku dĺžku, v ktorej ukážete nohy, a dlhé rukávy si vyhrňte po lakte alebo nad lakte, aby ste pritiahli pozornosť ku štíhlym pažiam.

Gábina Koutská pridáva ešte dva tipy pre dámy, ktoré majú figúru à la jablko a zároveň veľkosť XXL: "Nezabudnite, že čím menšia vzorka, tým menšia budete vy. A k šatám radšej než ihly, obujte topánky na širšom podpätku, platforme alebo kline, ktoré vám poskytnú lepšiu oporu."

Pokojne občas porušte pravidlá

"Hovorí sa, že ženy s väčšími prsiami alebo bruchom nesmú nosiť vodorovné prúžky. Nemusí to ale platiť vždy," myslí si štylistka značky Zoot. Zásadné je podľa nej vyskúšať, čo pristane práve vám. Je možné, že to bude práve tričko s tenšími horizontálnymi prúžkami, či už čiernobiele alebo v námorníckych farbách."Skúste miešať vzory a pridať napríklad kvetovanú šatku," radí expertka.

Dajte šancu aj voľnejším strihom

Kto hovorí, že oversized silueta nie je pre vás? "Keď neviete, čo na seba, alebo sa necítite vo svojej koži dobre, zachráni vás pončo," hovorí Gábina Koutská. Pretože vám ešte pridá na objeme v hornej časti tela, nezabudnite ho vyvážiť: oblečte k nemu úzke džínsy alebo nohavice do zvonu. Ku slimkám sa hodia aj tenisky, k zvonovým nohaviciam noste vždy aspoň nízky podpätok.

Ako sa obliecť, ak vás trápia väčšie stehná a zadok?

V tomto prípade sa odporúča siahnuť po áčkových sukniach, ktoré sú rozšírené pri kolenách. Nielenže skvelo zamaskujú väčšie boky a stehná, no zároveň vám pridajú na elegantnosti. Zvoliť si k nej môžete výrazný top, ktorý odláka pozornosť od neželaných partií. Skvelou pomôckou tiež bývajú topánky na podpätkoch, ktoré opticky zoštíhľuju a zároveň predlžujú nohy.

Špeciálna rada od nás, nech máte akúkoľvek postavu

Pokiaľ sa cítite dobre v obtiahnutých šatách napriek tomu, že nemáte ploché bruško či pevný zadok, tešíme sa z vás! Nikdy, naozaj nikdy si z predsudkov iných nevytvárajte tie vlastné. To, čo nosíte, je úplne len na vás a verte nám, pokiaľ sa vo svojom outfite cítite dobre, budete žiariť viac než akákoľvek iná žena. Nehanbite sa za svoje kilá navyše, práve naopak, prezentujte ich s hrdosťou (samozrejme pokiaľ sa nejedná už o zdravotné problémy). Koniec koncov je to vaše telo, ktoré si s vami prešlo neľahkou cestou a za tie roky vám perfektne slúžilo - prečo ho teda trestať tým, že ho budete zakrývať? Žiadna z nás sa nemá za čo hanbiť. Nezabúdajte. :)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:00