dreamstime
StoryEditor

Už žiadne vrásky! Toto sú štyri jednoduché triky, ako oddialite starnutie pokožky

25.03.2021, 16:15
Krása a móda
Autor:
iDnes
Prvé, výraznejšie vrásky sa začínajú vytvárať už okolo 30-teho roku života. Aj keď ich nemožno zastaviť, faktom je, že ich viete zmierniť a oddialiť.

Pozor na očné okolie

Zvláštnu pozornosť si zaslúži očné okolie. Práve to je totiž náchylné na skorú tvorbu vrások už približne okolo 20-teho roku života. Na očiach a v ich okolí sa totiž prejavuje nielen vyčerpanie, únava, ale zároveň aj zlá starostlivosť o pleť. Povinnou výbavou by mal byť očný krém, ktorý je potreba vklepať bruškami prstov. Dávajte si však pozor, nanášajte ho naozaj veľmi opatrne, nakoľko je koža v očnom okolí najtenšia a najcitlivejšia.

Pravidelná starostlivosť

Pleť by ste si mali čistiť pravidelne dvakrát do dňa (po cvičení alebo po daní dole rúška aj viackrát) s dôrazom dodržiavania rutiny. To znamená, že by ste mali použiť kvalitný odličovač (najlepšie bez akéhokoľvek alkoholu), následne gél/penu na čistenie, tonikum a hydratačný krém. Zatiaľ čo cez deň je povinnosť použiť krém s ochranným faktorom 50 - bez ohľadu na to, aké je vonku počasie. Večer môžete do tejto rutiny vložiť aj sérum, najlepšie s retinolom alebo vitamínom C, ktoré pomáhajú udržiavať mladosť. Pozor, všetky aktívne látky dokážu pracovať až vtedy, keď bude vaša pleť vyčistená, a tak tento krok rozhodne nezanedbávajte.

Pohyb

... a teraz nemyslíme len ten v podobe prechádzok na čerstvom vzduchu. Počuli ste už o tvárovej jóge, ktorá momentálne zažíva boom? Jej úlohou je spevniť pokožku pomocou rady jednoduchých cvičení, ktoré môžete praktikovať takmer hocikde. Hocikde, ak vám nevadí, kto sa na vás pri grimasách pozerá. :)

Tvárová gymnastika:

Ľadová sprcha

Tým nemyslíme, že sa máte otužovať - aj keď samotné otužovanie prináša mnoho výhod. Tentokrát však máme na mysli masáž ľadom či ľadovým valčekom, ktorá dokáže stimulovať krvný obeh a zároveň podporiť vznik kolagénu a elastínu. A to je predsa hlavná esencia mladosti.

Samozrejmosťou by malo byť umývanie tvár studenou vodou, tá teplá je absolútne tabu. Nielenže pokožku vysuší, ale zároveň je náchylná na poškodenie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:03