shutterstock.com
StoryEditor

Prírodné elixíry krásy a mladosti. Tieto maličkosti vám pomôžu ZASTAVIŤ čas!

02.03.2021, 08:00
Krása a móda
Iste ste si všimli, že používanie olejov je teraz „in“. Nielen pri príprave jedla, ale aj na tvár. Prinášame vám prehľad tých, o ktorých by ste mali vedieť – pretože pôsobia ako elixír krásy.

Z granátového jablka
Je vyrobený zo semien granátového jablka a je to topka proti vráskam! Asi žiadny iný olej nemá také antiagingové vlastnosti ako tento. Výrazne posilňuje epidermu a vyživuje pleť do hĺbky. Ak sú vrásky to, čo vás najviac trápi, určite ho vyskúšajte.

Tea Tree
Najsilnejšia dezinfekčná bomba z prírody. Ak sa vám vyhodí vyrážka, prípadne máte ekzém alebo lišaj, ktorého sa neviete zbaviť, vyskúšajte dezinfekčný olej z čajovníka – používajte ho však iba lokálne.

tea tree oil shutterstock.com

Bergamotový
Má výrazné antiseptické účinky, siahnite po ňom teda vtedy, ak vás trápia kožné infekcie – lupienka, ekzém, uhry či hnisavé vyrážky. Taktiež pôsobí protivírusovo, teda je ideálny, ak máte kútiky či herpes. Používajte ho tiež lokálne – tak, že doň namočíte napríklad paličku do ucha a potriete ním infikované miesto. A viete, čo je bergamot? Kyslý pomaranč zelenej farby – preto olej vonia po citrusoch.

Mandľový
Jeden z najvychýrenejších beauty olejov je ten z mandlí. Je veľmi bohatý na vitamín E, a preto je ideálny pre starnúcu pokožku. Je super po slnení, pretože upokojuje a zvláčňuje kožu. Neupcháva póry a nebudete sa po ňom cítiť mastná.

Šípkový
Okrem toho, že má účinky proti vráskam a vyrážkam, obsahuje veľa karotenoidov, ktoré kožu zafarbia krásne do zlatista, takže je vhodný aj na denné použitie, pod mejkap či len tak. Obsahuje veľa vitamínu C, vďaka ktorému je koža okamžite hladšia.

hip beauty oil shutterstock.com

Malinový
Vedeli ste, že tento olej má najsilnejší SPF faktor zo všetkých? Až 30 (!), takže je ideálnou voľbou pre bio maniačky na leto. Zároveň kožu vyživuje, zvláčňuje a pôsobí antiagingovo.

Zo santalového dreva
Krásne hydratuje suchú pleť a je ideálny na reguláciu tvorby mazu – vôbec sa ho nemusia báť ani ľudia s výraznejším akné. Všeobecne pôsobí na pleť upokojujúco, dokáže zmierniť začervenanie kože a vyrovnáva tón pleti. Vďaka svojim ošetrujúcim a upokojujúcim účinkom je častou prímesou do balzamov po holení pre pánov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 10:30