shutterstock.com
StoryEditor

Vyrobte si doma masku na tvár proti vráskam. Je účinná a nezaťaží vašu peňaženku

17.02.2021, 12:00
Krása a móda
Recepty na hebkú a mladistvú pleť sa skladajú z ingrediencií, ktoré sú dostupné všade. Uberme si niekoľko rokov vďaka domácej kozmetike, za ktorú sa nám poďakuje nielen pleť, ale aj peňaženka.

Napne krk a dekolt
Pokožka na krku a výstrihu je veľmi jemná preto si vyžaduje optimálne šetrnú starostlivosť. Aby sa nám koža v týchto partiách napla, je vhodné pravidelne ju premasťovať a umývať len najjemnejšími sprchovými gélmi. Drobné vrásky dokáže vyhladiť citrónová maska.
Ako na to: Zmiešajme šťavu z jedného citrónu s vyšľahaným vaječným bielkom do tuha. Zmes nanesieme na krk a dekolt, necháme pôsobiť 10 minút. Následne umyjeme vlažnou vodou.


Anjelsky hebká pleť
Mlieko je od pradávna čarovný elixír na hebkú pleť. Obsahuje totiž vitamíny A,D a E ako aj aminokyseliny a dôležité výživné minerály.
Ako na to: Napustíme si vaňu teplou vodou a vlejte do nej dva litre plnotučného mlieka. Ak máme k dispozícií kamilkový esenciálny olej, nebude na škodu pridať zhruba osem kvapiek. V kúpeli relaxujeme 15 minút. Po procedúre si telo opláchneme teplou vodou.

Zamatovo jemné pery
Pery sú objektom záujmu mužov viac než sa na prvý pohľad zdá. V antických časoch si dokonca ženy hrýzli do pier namiesto rúžu aby vyzerali plnšie a zdravo, verili, že im to omladí vzhľad.
Ako na to: Zmiešame 50ml rozohriateho včelieho vosku so 100ml mandľového alebo jojobového oleja. K zmesi pridáme 20g kakaového masla a pár kvapiek kamilkového esenciálneho oleja. Premiešame, kým sa zmes nespojí a prelejme do uzavretej nádoby. Necháme vychladnúť. Pri použití masku nanášame prstom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 19:48