shutterstock.com
StoryEditor

Poradíme vám, ako sa po domácky zbaviť opuchnutých viečok a tmavých kruhov pod očami

10.02.2021, 12:00
Krása a móda
Neviete si nájsť produkt, ktorý by vám s týmto problémom pomohol? Nezúfajte! Mnohé môžete nahradiť ich domácimi variantmi, pri ktorých si navyše budete istí, že sú bez použitia zbytočnej chémie.

OPUCHNUTÉ VIEČKA A KRUHY POD OČAMI
– Asi najznámejšou radou na opuchnuté, unavené viečka sú obklady z krúžkov dobre vychladenej uhorky. Keď ju najemno vymixujete, efekt sa znásobí.
– Sťahujúci efekt majú vychladené vrecúška čierneho čaju či kocky ľadu, tam však opatrne, aby ľad nepoškodil citlivú pokožku okolo očí.
– Kruhy pod očami pomôže zmierniť obklad z postrúhaného zemiaka.
– Vačky a kruhy pod očami ošetrite pomletými mandľami vymiešanými s troškou plnotučného mlieka.
– Vyšľahajte z bielka tuhý sneh a vmiešajte do neho trošku pomletej zrnkovej kávy, naneste pod oči. Stačí nechať pôsobiť 5 až 10 minút a opláchnite.

POPRASKANÉ PERY
– Hebkosť perám dodá jemná masáž zubnou kefkou. Potom na ne naneste med (obsahuje vitamíny a minerály, má protizápalové účinky) a nechajte ho vsiaknuť. Zvyšky môžete obliznúť, potom však pery dôkladne vysušte a natrite balzamom.
– Zjemňujúci peeling si pripravíte z detskej krupice, ktorú zmiešate s olivovým olejom. Zmesou pery dôkladne vymasírujte, nechajte chvíľu pôsobiť a potom jemne zotrite pleťovým mliekom.
– Prvú pomoc popraskaným perám poskytne aj maslo – naneste ho v hrubšej vrstve a nechajte pôsobiť aspoň 20 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:48