shutterstock.com
StoryEditor

Máte problém s vypadávaním vlasov po pôrode? Skúste tieto účinné tipy!

14.01.2021, 13:00
Krása a móda
Kým počas tehotenstva ženy väčšinou doslova žiaria, majú lepšiu pleť aj vlasy, po pôrode je všetko presne naopak a s vlasmi to ide dolu vodou. Čo robiť, aby sme ich zachránili čo najviac?

Za všetko môže estrogén. Ženský hormón, ktorý zabezpečí to, že počas tehotenstva vlasy doslova lepšie držia na hlave (predĺži sa totiž čas, kým vlas vypadne), a jeho prudké poklesnutie po pôrode môže spôsobiť, že vlasy začnú padať. Aj keď je to veľmi nepríjemné, toto štádium je len prechodné a po roku by sa malo skončiť. Všetko závisí aj od toho, ako hlboko sú vo vašej koži uložené vlasové folikuly. Ak sú plytšie a s vypadávaním vlasov ste mali problémy aj v inom životnom období než v tehotenstve, je možné, že tento problém vás potrápi intenzívnejšie. Ak ste rodili vo vyššom veku, môže sa stať, že vlasy sú už trochu menej kvalitné samy osebe faktormi starnutia, ku ktorým keď sa pridajú hormonálne výkyvy, vlasová katastrofa je na svete. Čo vtedy pomáha?

1. Upravte svoj jedálny lístok
Je to síce otrepané, ale je to tak. Stravou môžeme veľa docieliť, veľa zmeniť. Jedzte ovocie a zeleninu, prijímajte vitamíny najmä zo skupiny A, B, E, ďalej vápnik, magnézium, zinok a selén. Výskumy ukazujú, že momentálne veľmi populárny kolagén tiež pomáha pri nadmernom padaní vlasov.

2. Umývajte ich, ale nie veľa
Držať vlasy v čistote je dôležitá vec. No sú ženy, ktoré majú potrebu umývať ich každý deň, hoci ich nemajú mastné. Práve prehnaná starostlivosť pri tomto probléme nemusí byť práve dobrý nápad. Umyte ich vtedy, keď to už naozaj potrebujú, a vhodným, jemným šampónom.
3. Zvoľte správny účes
Nečešte vlasy príliš často, nerobte si pevné copy a náročné výčesy. Nežehlite, nekulmujte, nefúkajte, jednoducho svoje vlasy nechajte voľne žiť. Je fajn ich dať skrátiť a poproste kaderníčku o fakt dobrý strih, aby dobre držali samy od seba. A tiež sa vyhnite častému farbeniu.
4. Skúste profesionálnu starostlivosť
Existujú kúry, séra a vody proti padaniu vlasov a niektoré fakt fungujú. Môžete sa tiež obrátiť na dobrú dermatologičku, ktorá by vám mala vedieť poradiť tie najspoľahlivejšie produkty, či už voľne predajné, alebo na recept. A tiež existujú špeciálne vlasové ošetrenia na estetických a dermatologických klinikách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 20:48