shutterstock.com
StoryEditor

Stylistka vám poradí, ako sa obliekať, aby ste vyzerali o desať rokov mladšie!

03.12.2020, 11:00
Krása a móda
Správny výber oblečenia a doplnkov vám pomôže vytvoriť štýl, ktorý vám pristane, nebude zbytočne pridávať roky ani kilá a najmä, budete sa cítiť príjemne. Samozrejme, netreba sa vyhýbať aktuálnym trendom, ale vyberajte si len také veci, ktoré sa hodia k vašim obľúbeným.

NA VEKU NÁM PRIDÁVA TOTO:

Príliš veľa čiernej
Čierna je moderná, elegantná a zoštíhľuje, ale ak je jej príliš veľa, začnete pôsobiť staršie a unavenejšie. Pozor by si mali dať hlavne dámy so svetlou pokožkou, lebo kontrast svetlej a tmavej zvýrazní vrásky a kruhy pod očami.
Čo robiť?
Ak predsa zvolíte čierny outfit, pomôže vám farebný detail, ktorý by mal byť umiestnený čo najbližšie k tvári. Môže to byť farebná šatka, výrazné náušnice alebo náhrdelník. Celkový dojem však dokáže odľahčiť aj výrazná kabelka.

Spodná bielizeň
Nesprávna bielizeň zvýrazní vaše nedostatky. Nevhodná podprsenka zhoršuje držanie celého tela, zhrbená postava vám pridá aj pár rokov.
Čo robiť?
Namiesto čipkovej zvoľte elastickú spodnú bielizeň, ktorá vás vyformuje. Dokonalá spodná bielizeň dokáže vyriešiť veľa problémov s postavou, musíte však nájsť tú správnu. Myslite na to, že obrysy spodnej bielizne by nemali presvitať cez oblečenie!

Chodíte nakupovať s nesprávnymi ľuďmi
Je dokázané, že pri výbere oblečenia ste ovplyvnená osobou, s ktorou nakupujete. Či už je to dcéra v puberte, mama na dôchodku alebo kamarátka, ktorá má stále ten istý štýl ako na strednej škole, môže to negatívne ovplyvniť aj vás.
Čo robiť?
Nájdite si svojho profesionálneho módneho poradcu. Táto investícia vám môže úplne zmeniť imidž a dokonca aj ušetriť veľa času a peňazí, lebo si kúpite len také kúsky, ktoré naozaj využijete. Okrem toho, módni stylisti majú aj prehľad o tovare v obchodoch a aktuálnych výhodných zľavách.

Nosíte nevhodné strihy
Veľa žien sa v určitom veku stáva konzervatívnymi, majú obavu vyskúšať nové veci, farby, strihy, prípadne odhaliť kúsok tela. Druhý extrém je, že sa odhaľujú až príliš... Nevhodné strihy, dĺžky a vzory často zbytočne deformujú postavu.
Čo robiť?
Poznajte svoj typ postavy a nájdite také kúsky, ktoré zvýraznia to pekné a zamaskujú nedostatky. Voľné strihy sú pohodlné a praktické, no príliš voľné šaty môžu niekedy pôsobiť neforemne. Obyčajný opasok dokáže zmeniť celú siluetu. Aj ženy s veľkosťou L či XL si môžu dovoliť užší model šiat, ktorý obopína postavu, len problematickejšie partie sa snažíme prekryť. Zásadným kritériom pri výbere oblečenia vo vyššom veku je kvalita materiálu. Pri nesprávne zvolenom materiáli nám šaty môžu zbytočne pridávať na váhe či veku. Investujte do kvality, oplatí sa to. A to isté platí pri doplnkoch. Radšej jedna kvalitná kožená kabelka ako štyri syntetické, ktoré po roku aj tak skončia v smetnom koši.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:39