shutterstock.com
StoryEditor

Ak túžite po krásnej pleti, mali by ste podľa kozmetičky robiť tieto tri kroky každý deň!

15.10.2020, 17:00
Krása a móda
Ktorá žena by netúžila po zdravej, čistej a rozžiarenej pleti? Aj vo vyššom veku môžete mať nádhernú pleť, stačí jej venovať každodennú starostlivosť a pravidelné návštevy u kozmetičky.

Radí Nataliya Kashyk, kozmetička, školiteľka kozmetičiek

Aké sú najčastejšie chyby slovenských žien v starstlivosti o pleť? „Často mi prídu klientky, ktoré neboli veľmi dlho na kozmetike a chcú odo mňa, aby mali hneď krásnu pleť. No to takto nefunguje, krásna pleť je výsledkom dlhodobej každodennej starostlivosti. Najväčšou chybou žien je, že svojej pleti nevenujú dostatočnú pozornosť v mladom veku, mnohé začnú chodiť na kozmetiku a riešiť príznaky starnutia, až keď je neskoro. Keď však prídu už neskôr, je veľmi ťažko pomôcť a nedajú sa urobiť zázraky na počkanie,“ vysvetľujeskúsená kozmetička Natalia Kashyk.

Tri kroky každý deň sú základ

Alfou a omegou starostlivosti o pleť sú tieto tri kroky:

1.Čistenie pleti – každé ráno a večer si dôkladne očistite pleť. Najskôr nečistoty odstráňte čistiacou penou, oejom alebo čisticim mliekom – podľa svojho typu pleti si nájdite výrook, ktorý vám najlepšie vyhovuje. Potom dočistite pleť micelárnou tonizujúcou vodou.

  1. Hydratácia – svojej pleti doprajte ráno aj večerpo vyčistení dávku hydratácie v podobe hydratačného krému alebo séra, ktoré obsahuje vyššiu koncentráciu vyživujúcich a hydratujúcich látok. Nechajte krém alebo sérum vstrebať do pokožky.
  2. Ochrana pokožky – Po hydratácii ráno nezabudnite na tvár naniesť krém s ochranným faktorom, ideálne 50, ktorý zabráni poškodeniu pokožky slnečným žiarením a poveternostnými vlplyvmi, ale aj vzniku pigmentových škvŕn, ktoré bývajú častým problémom zrelej pleti.

Rozmaznávajúca starostlivosť 1-krát týždenne

Raz týždenne by stesi mali pleť oživiť pomocou jemného pílingu, ktorý rozžiari pleť a pripraví ju na lepšie vstrebávanie výživných látok. „Počas nanášania pílingu si môžete urobiť minimasáž tváre, pričom vždy masírujte od stredu tváre k jej okrajom a krk smerom zdola nahor. Ideálne po pílingu si doprajte pár minút na relax na tvár si naneste výživnú masku,“ radí kozmetička Nataliya Kashyk.

Na čistenie a masáž raz mesačne

Ku kozmetičke by mali ženy chodiť 1-krát esačne, dopriať si udržujúce , čistiace aj hydratujúce procedúry. Vďaka pravidelnej masáži si pokožka tváre udrží svoju pružnosť, lebo podporuje tvorbu kolagénu a spomalí sa jej starnutie. „Skúsená kozmetička správne diagnostikuje typ vašej pleti a odporučí správnu starostlivosť. Najčastejším problémom žien je suchá pokožka, ktorá rýchlejšie starne, chýba jej hydratácia a je povädnutá. Pleti mnohých žien chýba sviežosť. Mnohé mladé ženy majú akné, často sa paradoxne vôbec nestarajú o svoju pleť, akné prekrývajúveľkou vrstvou mejkapu, ale prídu si dať urobiť umelé riasy. To je celé naopak. Zdravá pokožka vyžaduje každodennú straostlivosť doma a návštevu kozmetičky ideálne raz mesačne,“ radí skúsená odborníčka. „V tomto období si moje klientky obľúbili nový typ terapie – biorevetalizáciu pleti bez injekcií patentovanou formulou PRX-T33. Formula obsahuje TCA 33%, peroxid vodíka nízkej koncentrácie a kyselinu kojovú 5%. Aplikácia trvá 20 minút, je bezbolestná. Pokožke je po nej aktivovaná, napnutá, výsledkom je zúženie pórov, obnova tomusu pokožky, korekcia pigmentových škvŕn. Výsledky sú vidieteľné už po prvej alikácii, podľa pleti odporúčame metódu opakovať 1- až 4-krát podľa potreby.“Stačí svojej pleti venovať len minimum času a starostlivosti a výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

 „Žena je najkrajšia vtedy, keď má krásnu, zdravú a rozžiarenú pleť, až potom nech rieši umelé riasy tetovanie alebo čokoľvek iné.“

EXTRA: RECEPTY NA DOMÁCE PLEŤOVÉ MASKY

Slaná maska proti akné

Urobíme si pastu zo 4 lyžíc jemne mletej soli a 3 lyžíc olivového oleja. Nanesieme jemnými krúživými pohybmi na tvár. Necháme 3 minúty pôsobiť a opláchneme.

Jogurtovo-uhorková hydratujúca maska

Biely smotanový jogurt nechajte odstáť pri izbovej teplote, aby nebol studený. Potom ho vyklopte do misky a vmiešajte doň lyžičku olivového oleja. ¼ šalátovej uhorky nastrúhajte, zbavte ju prebytočnej šťavy a pridajte do zmesi. Tvár si umyte teplou vodou, aby sa uvoľnili póry a naneste masku na tvár. Nezabudnite položiť dve kolieska uhorky na unavené očné viečka. Táto maska je vhodná pre všetky typy pleti. Uhorka pokožku vypne, hydratuje, a zároveň vyčistí. Po tridsiatich minútach zmes spláchnite vlažnou vodou. Šťavu z uhorky môžete použiť tiež ako pleťové tonikum.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:16