shutterstock.com
StoryEditor

Oblečenie, ktoré vám uberie pár kíl. Stačí sa držať týchto tipov stylistky

12.10.2020, 12:00
Krása a móda
Triky a pravidlá správneho kombinovania oblečenia a doplnkov. Zakryte to, čo nemáte úplne rady a naopak, ukážte to, čo na sebe milujete!

Nepodceňujte spodnú bielizeň
Dobre padnúca spodná bielizeň, to je základ dokonalého outfitu. Správna podprsenka vám zdvihne prsia, vhodne zvolené nohavičky schovajú boky a bruško. Dôležité je však poznať vašu správnu veľkosť, ktorá sa môže meniť v závislosti od hormonálnych cyklov v tele. Ak potrebujete vytvarovať dekolt, zvoľte klasickú push-up podprsenku alebo spevnenú tvarovaciu podprsenku bez kostíc. Pri výbere podprsenky nezabúdajte ani na ramienka. Keď sa zarezávajú, môžu spôsobovať bolesti hlavy a problémy s chrbticou. Ak chcete spevniť prsia a brucho, investujte do tvarovacieho body. Najpraktickejšie je v telovej farbe a v hladkom bezšvíkovom vyhotovení.

Čarovný opasok
Ak na voľné šaty použijete opasok, zaručene budete vyzerať štíhlejšie. Opasok v rovnakej farbe ako šaty zamaskuje bruško a vytvaruje pás. Ak chcete upútať pozornosť na štíhly driek, zvoľte výrazný opasok zo zaujímavou sponou. Dôležitá je aj šírka opasku, tenký vám nenápadne vytvaruje postavu, naopak, široký zakryje najužšie miesto pásu.

Hra s proporciami
Proporcie môžete ovplyvniť aj správnymi doplnkami. Veľké náramky zoštíhlia vaše zápästie, dlhý náhrdelník vám pridá pár centimetrov, naopak, XXL kabelka cez rameno opticky uberie pár centimetrov z vašej výšky… Všeobecne platí, že veľké, výrazné šperky, dokážu upútať pohľad tam, kde je to potrebné.

Správna dĺžka sukne
Toto leto sa nosia všetky dĺžky sukní, od mini až po midi, vybrať si tú pravú vôbec nie je jednoduché. Aj keď máte pár kíl navyše, niekedy je lepšie zvoliť kratšiu sukňu a pomôcť si tvarovacími pančucháčmi. Telové, priesvitné silonky s leskom, by však mali ostať pre vás tabu. Veľmi žensky pôsobí kruhová sukňa v dĺžke pod kolená a pristane takmer každému typu postavy. Nosí sa s krátkym sakom, alebo koženou bundou do pása.

Zvoľte opätky
Pár centimetrov navyše vám pomôže vyzerať štíhlejšie a vaša chôdza bude ladnejšia. Krajšiu siluetu postavy dosiahnete v topánkach na platforme, pozor si dajte na tenké, ihličkové opätky, ktoré majú občas úplne opačný ako zoštíhľujúci efekt. Všetky topánky a sandále, ktoré končia pri členkoch, vám opticky skrátia nohy, podobne ako aj remienky okolo členku. Topánky v telovej farbe vám, naopak, nohy opticky predĺžia a navyše sú aj univerzálne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 13:25