shutterstock.com
StoryEditor

Známa vizážistka vám poradí, ako si udržať krásny opálený vzhľad aj po dovolenke

04.08.2020, 19:00
Krása a móda
Túžite si udržať opálený vzhľad aj po dovolenke? Stačí kvapka rozjasňovača a vaša tvár bude vyzerať sviežo. Poradíme vám, ako ich používať tak, aby ste opekneli.

Radí Lucia Šenková, make up artist

Ak chcete vyzerať, akoby ste práve prišli oddýchnutá z dovolenky, pomôžu vám v tom rozjasňovače
„Odlesky dnes veľmi letia, ale treba si dobre premyslieť, kam rozjasňovač nanesieme, lebo výsledný efekt môže byť úplne odlišný, ako sme chceli dosiahnuť. Niektoré dámy sa lesknú ako vianočné gule alebo akoby boli spotené po tréningu, a to určite nechceme,“ hovorí skúsená vizážistka.

Kam rozjasňovač áno a kam nie
„Perleťové púdre a odlesky nedávajte na stred tváre – takže ich nikdy, naozaj nikdy nenanášajte na stred čela, na bradu alebo na nos. Potom to pôsobí na prirodzene mastnejšej T-zóne tak, že sa v konečnom dôsledku leskne celá naša tvár, a to vôbec nevyzerá dobre. Malé množstvo rozjasňovača naneste do tvaru písmena C z vonkajšej strany očí, pekne ukáže aj v kútiku oka, pod obočím a nad perou. Na týchto miestach tvár pekne rozžiari a osvieži a nevyvoláva ,upotený‘ dojem. Naopak, T-zóna by mala ostať aj v lete matná,“ vysvetľuje Lucia Šenková.

Zdravá žiarivosť na tvári
Ak perleťový vzhľad nie je nič pre vás, na vytvorenie opálené vzhľadu si vyberte líčka alebo postačia aj rúže s ružovkastým či broskyňovým odtieňom, alebo hnedasté odtiene – napríklad nude blash, nude pink. Naneste si ich na oblasť lícnych kostí a rozotrite do stratena.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:53