shutterstock.com
StoryEditor

Chcete mať štýl? Prezradíme vám tajmostvo skvelého vzhľadu aj po 50!

27.07.2020, 16:00
Krása a móda
Každý si všimne tú srdečnú ženu plnú energie a veselých farieb života, hrdo vykračujúcu po chodníku

Rozmanité vzory
Prečo práve vzory, keď sme sa toľké roky sústredili na zmyselnú eleganciu? Pretože vzory dodávajú nášmu vzhľadu energiu, pohyb a radosť. Nemáme ale na mysli geometrické vzory ani pompézne motívy opakujúce sa aj na tapetách, tie práve zbytočne nášmu veku a únave pridávajú na intenzite. Uprednostnite prírodné motívy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marta Wegner (@mint_marta),

Široká farebná škála
Tmavé farby sú známe eleganciou, lenže v zrelom veku sa ich funkcia otáča proti nám. Fádne či tmavé farby nás ukazujú ako rezervované, unavené a uzavreté do seba. Ukážme svetu, že sme plné radosti zo života a zbúrajme konzervatívne predsudky ku ženám v zrelom veku! Ak je nám nepríjemné vymeniť celý šatník za žiarivú škálu farieb môžeme na to ísť po stupne, alebo farby pridávať najskôr vo forme doplnkov. Slnečné okuliare, náhrdelníky, brošne alebo kabelky vedia urobiť divy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @rayafashion01,

Šaty a sukne do pol lýtok
Vekom nám pribúdajú mnohé nedokonalosti, ktoré sa často odrazia aj na nohách. Šarmantné a elegantné stále môžem byť ak vieme, kde je naša hranica komfortu a módy. Po päťdesiatke sa odporúča nosiť najmä sukne a šaty v dĺžke do polovičky lýtok. Vhodné sú ale aj trojštvrťové nohavice či dĺžka šiat po kolená. Môže sa to javiť ako maličkosť, ale správna dĺžka, vzor aj strih dokážu našu osobnosť výrazne povzniesť. Zabudnite na mini, ale nepreháňajte to s dĺžkou sukní, aby ste nevyzerali ako mníšky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Skirt Murah ? (@by.ansizhm_),

Výmena čiernej za šedú
Čo sa týka čiernej, jedná sa o univerzálnu farbu, o ktorej sa vraví, že má zoštíhľovaniu schopnosť a dá sa kombinovať takmer so všetkými kúskami v našom šatníku. Napriek tomu, ako veľmi je čierna farba obľúbená, má svoje výrazné mínusy. Pridáva roky a môže pôsobiť až príliš tvrdo. Odvyknutie si od čiernej farby nebude jednoduché, ale je možné nahradiť ju postupne len slabšími odtieňmi tmavej. Postupne sa možno dokážeme dopracovať k šedej ľahšie, ako keby sme si radikálne zakázali čiernu a navždy ju vykázali z nášho šatníka. Pokiaľ nedržíte smútok alebo nepatríte do metalovej kapely, skúste to aspoň so šedou, béžovou a bledomodrou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Steffi Gallemaert (@steffigallemaert),

Dekolt schovajte
Aj absolútna drobnosť, ktorú máme okolo krku tvorí zásadný obraz našej osobnosti v kontexte s tvárou. Dá sa povedať, že doplnky a starostlivosť o dekolt dotvarujú celkové pôsobenie našej tváre. Ideálne je voliť kvalitnú bižutériu a zahrnúť do svojho šatníka aj rôzne druhy šatiek. V zime je ideálna ochrana dekoltu rolák, ktorý navyše zvýrazňuje ženskú eleganciu. Koža v oblasti dekoltu bohužiaľ z celého tela starne najrýchlejšie. Je to aj jeden z dôvodov, prečo ženy v zrelom veku majú v oblasti dekoltu vrásky, pigmentové škvrny alebo prevísajúcu pokožku. Ako tomu zabrániť? Venujme svojmu dekoltu zvýšenú starostlivosť a nehu. Používajme šetrné krémy, domácu kozmetiku a najmä vždy počas pobytu na slnku si deklot a tvár natierajme vyšším UV faktorom. Síce nie je možné zvrátiť úplne dôsledky, ktoré boli časom na našom dekolte napáchané, ale je možné predísť ďalším nežiadaným úkazom. Účinný zábal dekoltu sme zvykli vyrábať z ušľahaného bielku, ktorý dokáže pokožku nielen napnúť ale aj vyhladiť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NaturProdukt Slovensko (@naturprodukt.sk),

Ruky hovoria za všetko
Akokoľvek vyzeráme mlado a štíhlo, skutočný vek ľahko prezradia ruky. Treba ich preto udržiavať hydratované, manikúra by mala byť samozrejmosťou. Zabudnite však na dlhé gélové nechty podivných farieb a nebodaj s flitrami, nechty by mali byť krátke, tvarované do oválu a nalakované lakom jemných farieb.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Perfect Beauty Justyna Wawrzeń (@perfectbeautyjustynawawrzen),

Vlasy po plecia
Po päťdesiatke možno vlasy nie sú také silné, lesklé a bohaté ako zamladi, neznamená to však, že sa musíte ostrihať nakrátko a dať si trvalú. Stredná dĺžka vlasov po kľúčne kosti, prípadne do polovičky krku, sluší všetkým ženám omnoho viac, čo sa týka farbenia, siahnite radšej po svetlejších farbách, aby nebolo výrazne vidieť odrastené šediny. Alebo to nechajte na prírodu, pekne udržiavané, polodlhé šedivé vlasy sú určite krajšie ako zafarbená chudobná dlhá alebo prikrátka "čuprinka."

Nenoste beztvaré šaty
Aj keď ste viac než plnoštíhla, prestaňte nosiť dlhé, beztvaré šaty - aj tak vás robia ešte objemnejšou. Doplňte ich aspoň opaskom, ktoré vytvarujú postavu do ženskejších tvarov aj keď máte silnejší driek. Nikdy si tiež neobliekajte príliš tesné a obtiahnuté šaty - akurát budete celý deň tráviť tým, že zaťahujete brucho. Ak máte skinny džínsy, doplňte ich širšou blúzkou. V džínsoch a bielej košeli budete vyzerať dobre a mladistvo aj v deväťdesiatke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kathleen (@navysomeday),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 13:03