shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 10 vecí, bez ktorých ŽENY nemôžu vyjsť z domu. Súhlasíte?

15.06.2020, 14:00
Krása a móda
Peňaženka, kľúče a mobil – to je základ! Lenže ten nestačí. Aby vás žiadna situácia nezaskočila, musíte mať vždy pri sebe aj toto...

1. Vreckovky
Papierové vreckovky sú nutnosťou nielen v období, keď trpíte nádchou. Občas sa totiž ani dáma nevyhne návšteve toalety, na ktorej práve chýba toaletný papier. A čo taká smietka v oku či neočakávaná alergická reakcia, pri ktorej odrazu neviete prestať kýchať? Okrem klasických papierových vreckoviek vám výbornú službu urobia aj vlhčené obrúsky. Poslúžia ako prvá pomoc pri fľaku na oblečení a v prípade núdze nahradia aj dezinfekčný gél na ruky.
2. Púder a zrkadielko
Ocenia ho nielen ženy s mastnejšou pokožkou, ktoré majú problém s nepríjemným lesknutím tváre. Ideálny je kompaktný púder s labutienkou, aby ste so sebou nemuseli nosiť štetec. Mal by mať aj zrkadielko – to v kabelke v žiadnom prípade chýbať nesmie, a ak je súčasťou púdru, ušetríte cenný priestor.
3. Balzam alebo lesk na pery
Najmä v zime sa naša pokožka viac vysušuje a pery zvyknú praskať. Je to nielen bolestivé a nepríjemné, ale aj neestetické. V takom prípade je dobré mať poruke malú verziu balzamu na pery v neutrálnom alebo obľúbenom farebnom odtieni.

4. Malá maškrta
Občas sa hlad ohlási práve vo chvíli, keď nemáte možnosť odbehnúť z kancelárie. Vtedy je vhodné mať v kabelke niečo malé na zahryznutie. Napríklad sušienku, banán či jablko.
5. Nožničky a pilník
Bolestivý záder či odlomený necht dokážu pekne znepríjemniť akúkoľvek situáciu. Pre tento prípad oceníte v kabelke manikúrové nožničky a pilník. Pozor, ak by ste ich mali len voľne položené, môžete sa poraniť. Ideálna je preto malá cestovná súprava v puzdre, ktorá je určená práve do kabeliek.
6. Krém na ruky
Pokožka rúk je síce jednou z najodolnejších na našom tele, ale nepriaznivé poveternostné podmienky či časté umývanie mydlom ju dokážu poriadne potrápiť. Vzhľad rúk je pritom jedným z ukazovateľov, ako sa o seba staráme. Preto by balenie hydratačného krému na ruky vo vašej kabelke určite chýbať nemalo.

7. Hrebeň
Vietor si na jeseň občas s našimi vlasmi robí, čo sa mu zachce. Našťastie, vďaka hrebeňu či malej skladacej kefe na vlasy dokážeme škody rýchlo napraviť.
8. Náplasť
Zaberie minimum miesta, zato je to neoceniteľný pomocník. Nikdy neviete, kde sa môžete poraniť – niekedy stačí aj ostrejší hárok kancelárskeho papiera. Žiadne terno nie sú ani otlaky od nových topánok, preto si pred odchodom z domu nezabudnite do kabelky vložiť jednu-dve náplaste.
9. Lieky
V kabelke nemusíme nosiť celú lekárničku, pár základných liekov by sme v nej však pre každý prípad mali mať. Ide hlavne o tabletky proti bolesti, ktoré nás zachránia pri migréne, alebo tabletky proti alergii. 
10. Žuvačky alebo cukríky
Nemusia mať len mentolovú príchuť, podstatné je, aby vás osviežili. A teraz, keď vírusy víria všade naokolo, je dobré siahnuť napríklad po nejakých s bylinkovými extraktmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:27