shutterstock.com
StoryEditor

Máme pre vás šesť tipov, ako ostať v lete čo najdlhšie opálená

04.06.2020, 15:10
Krása a móda
Autor:
Fit život
Chceli by ste, aby vám vaša krásne opálená pokožka vydržala čo najdlhšie? Ponúkame vám zopár tipov, vďaka ktorým sa vám bronz udrží dlhšie.

1. Príprava na opaľovanie by sa mala začať už teraz v júni. Začnite svoju pokožku pripravovať na slnko. Ako? Tak, že do stravy zaradíte viac betakaroténu. Nájdete ho v oranžovom, žltom a v červenom ovocí a zelenine. Najtypickejším zdrojom tohto vitamínu je mrkva, ale siahnuť môžete aj po tekvici, cvikle či červenej paprike. Betakarotén totiž poskytuje pleti výbornú ochranu, zvyšuje odolnosť proti slnečnému žiareniu, dodáva jej krásnu farbu pri opaľovaní a spomaľuje starnutie pleti.

​2. Bez opaľovacieho krému ani na krok. Tým, že sa dobre natriete, nemusíte potom riešiť zbytočné spálenia. Navyše, naša pokožka má výbornú pamäť a nezabúda ani na jedno spálenie. Čím viac ich bude, tým je riziko vzniku rakoviny kože vyššie. Nehovoriac o tom, že pokožka prílišným slnením starne.

3. Opaľujte sa v pohybe. Aj pri slnení sa môžete začítať, zarozprávať či aj zaspať. To by sa však nemalo vôbec stávať. Riskujete totiž nerovnomerné opálenie tela, čo mu iste nepridá na kráse. Preto vám odporúčame pohyb. Nikdy nebuďte na slnku v tej istej polohe. A nezabudnite, že niekedy je dobré schovať sa aj pod slnečník.

4. Nezabudnite na pitný režim. Predstavte si, že vaša pokožka je celý deň vystavená slnku. Nezabudnite preto pravidelne dopĺňať tekutiny – najlepšia je obyčajná voda. Osviežiť ju môžete citrónom či mätou. Samozrejme, bez cukru. Ak ich bude dostatok, aj vaša pokožka bude nielenže dlhšie opálená, ale aj nádherne vláčna.

​5. Zabudli ste sa predsa len natrieť a začínate sa šúpať? V lete je nevyhnutné odstraňovať suché čiastočky kože. Vôbec sa nemusíte báť, že by ste pravidelným pílingom rýchlejšie odstránili svoj bronz. Iba pri jeho používaní masírujte pokožku jemnejšie.

6. Hydratovať pokožku treba aj zvonka. Určite si zadovážte krémy po opaľovaní, ktoré po dni strávenom na slnku majú svoje opodstatnenie. Pri ich kúpe si prečítajte zloženie a uprednostnite tie s vitamínom E, prírodnými olejmi či s aloe vera.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:26