shutterstock.com
StoryEditor

Nikdy neviete, čo na seba? Naučíme vás nakupovať efektívne!

17.05.2020, 13:45
Krása a móda
Prinášame vám pár rád, ako nezahltiť skrine zbytočnosťami, ktoré aj tak nikdy nebudete nosiť. Naopak, prezradíme vám tipy, do ktorých kúskov sa rozhodne oplatí investovať.

Každá z nás má niekedy pocit, že nemá čo na seba, a že je nevyhnutné šatník okamžite doplniť. Po niekoľkých hodinách strávených v kabínkach a strate nemalých čiastok nám skrine praskajú, avšak opäť prichádza zrada. Stále nemáme čo na seba!

TRENDY

V tomto prípade je lepšie vybrať iba v obmedzenom množstve. Je pravda, že móda sa stále vracia, ale v rôznych obmenách a variáciách. Trendové kúsky vyberajte vždy na začiatku sezóny alebo najlepšie ešte s predstihom, nikdy nie vo výpredaji. Vyberte si maximálne dva trendy, ktoré oživia váš štýl. Nikdy nekupujte zladené outfity, ale len jednotlivé kúsky, ktoré je možné kombinovať.

STÁLICE

Vytvárajú vás osobitý štýl a denne vám pomáhajú pri výbere outfitu. Práve stálice by mali tvoriť prevažnú časť vášho šatníku. Pri ich nákupoch by sme mali okrem nutného zoznamu, mali vyberať kvalitne. Ide o oblečenie, ktoré potrebujeme každý deň a nechceme ho nakupovať stále znova a znova. Je teda vhodné kontrolovať zloženie, ale zároveň dbať na údržbu a držať sa rád výrobcu. Prekvapivo, tu nie je príliš obmedzený ani počet kusov rovnakého druhu. Ak budete mať päť bielych košieľ a ďalšie tri biele iného odtieňu alebo so vzorom, rozhodne sa nestratia a vy nebudete musieť každý deň prať.

DOPLNKY

Asi najpríjemnejší nákup, ktorý neprináša veľa obmedzení. Pri výbere by ste ale mala mať aspoň hrubú predstavu outfitu, s ktorým doplnky skombinujete. Zhodnoďte, či doplnky zodpovedajú vášmu štýlu, vkusu aj šatníku, aby ste nešliapli vedľa. Vďaka Coco Chanel, ktorá nás oslobodila od nutnosti mať iba pravé šperky a perly, môžeme nakúpiť krásnu a pritom lacnú bižutériu alebo umelé kožušiny a látky.

Platí však jedno pravidlo: pri ich nosení vždy dbajte na harmóniu, nie je nutné ukázať celú zbierku naraz.

ZĽAVY

Obľúbené v období výpredajov. Aj krátkodobé sezónne zľavy nám vždy prinášajú veľkú radosť a bohaté utrácanie. V zľavách však dávajte pozor na kvalitu a posúďte, či konferenčné oblečenie nebudú mať v danú chvíľu všetky kolegyne v práci. Kontrolujte správnu veľkosť a nenakupujte oblečenie s myšlienkou, že do neho raz schudnete.

Ani tu nemôžeme zabúdať na svoj osobitý štýl, inak stratíte veľa peňazí, ktoré ste mohla neskôr využiť na to pravé oblečenie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 11:46