shutterstock.com
StoryEditor

S vráskavým dekoltom sa trápi veľa z nás. Takto docielite, aby vyzeral hladko

13.05.2020, 14:40
Krása a móda
Starne rovnako ako tvár, možno ešte rýchlejšie. Starajte sa o dekolt, nech ho nemáte už v štyridsiatke vráskavý ako korytnačka a neprihodí vám aj zopár rokov navyše.

Koža vo vašom výstrihu je tenučká ako papier, najmä, ak patríte k štíhlym ženám a nemáte veľa podkožného tuku v horných partiách. Zošúverená koža dekoltu ľahko prezradí váš vek alebo vám na ňom dokonca pridá! O tieto časti tela sa preto treba starať minimálne rovnako ako o pleť na tvári – krémovať ho, používať séra a hlavne nevystavovať ho slnku. Čo všetko môžete urobiť, aby zostal dlho hladký?

1. Píling
Raz do týždňa doprajte pokožke na dekolte aj krku jemný píling. Môžete použiť ten istý ako na tvár. Robte si ho napríklad v sprche pomocou rukavice. Ide o veľmi príjemný rituál!
2. Striedavá sprcha
Striedanie teplej a studenej vody prekrví a spevní kožu, čo urobí dobre dekoltu, prsiam, ale aj celému organizmu.
3. Správne krémovanie
To, ako sa krémujete, je takmer takisto dôležité ako to, čím sa natierate. Vyhraďte si na tento rituál aspoň dve-tri minútky ráno aj večer a kožu aj prsia si doslova pomasírujte. Okolo pŕs vtierajte krém krúživými pohyb, na hrudi vyťahujte pleť smerom hore a krém vklepávajte. Raz za čas týmto partiám prospeje aj sérum či maska. Používajte spevňujúce a hydratačné produkty špeciálne určené na túto oblasť, ale, samozrejme, dobrú službu urobia aj produkty určené na tvár.

4. Spánok
Kým hodiny v posteli celkovo pôsobia ako antiagingová terapia, nesprávna poloha (najmä na boku) môže váš dekolt škaredo pokrčiť. Iste ste si všimli, že koža medzi prsami je vráskavá najmä ráno po prebudení, počas dňa sa vystrie. Je ťažké „na staré kolená“ začať spávať v inej polohe ako po celý život, no pokúsiť sa o to môžete.
5. Cvičenie
Pravidelným precvičovaním rúk a hrudníka vám narastú svaly, ktoré budú lepšie držať prsia a jemne vyplnia celý dekolt.
6. Správna podprsenka
Nič vášmu dekoltu neuškodí viac ako zlá podprsenka, ktorá prsia a kožu na dekolte deformuje. Pre každú ženu existuje tá správna, len ju treba trpezlivo hľadať!

7. Mejkap
Tak ako dobrý mejkap skrášli vašu tvár, môže pridať na kráse aj dekoltu, najmä, ak sa chystáte obliecť si niečo s hlbokým výstrihom. Existujú aj špeciálne mejkapy určené na telo – majú trošku hutnejšie zloženie a sú viac odolné proti oteru. Farbu pokožky na hrudníku zjednotia, bude pôsobiť vyhladene, opálene a sviežo. Tie odvážnejšie sa môžu naučiť aj kontúrovať si výstrih do tvaru Y, čím zas opticky pridáte na objeme svojich pŕs.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 00:13