shutterstock
StoryEditor

Nebojte sa experimentovať! Zásady, ako kombinovať vzory podľa odborníčky na módu

06.05.2020, 14:00
Krása a móda
Keďže sa koniec karantény pomaly ale isto blíži, máme pre vás pár tipov, vďaka ktorým dostane váš outfit nenapodobiteľný šmrnc.

Chce to predovšetkým odvahu a trpezlivosť pri skúšaní rôznych kombinácií. Ak neviete, ako na to, skúste postupovať krok po kroku podľa jej rád, ako píše idnes.cz.

Skombinujte väčší a menší vzor

Táto rada funguje zaručene, najlepšie v prípade, že u oboch kúskov dodržíte rovnaké farebné spektrum. "Skvelým variantom sú invertné farby," odporúča štylistka. "Skúste napríklad kombináciu čierneho motívu na bielom podklade a bieleho na čiernom podklade." Až si na podobnú zmes zvyknete, môžete sa pustiť aj do výraznejších farebných kombinácií.

Divoké vzory kombinujte s prúžkami

Či už si vyberiete top s králikmi, košeľu v havajskom štýle, alebo napríklad aktuálny potlač pier, s horizontálnymi ani vertikálnymi pruhmi nič nepokazíte. "Jednoduché prúžky pri mixovaní vzorov slúžia ako neutrálny základ," vysvetľuje Gábina Koutská. "K tak výraznej kombinácii zvoľte už len jednofarebné, minimalistické doplnky. Keď je model čiernobiely, môže to byť pokojne oranžová kabelka."

Kvety a pruhy idú vždy dohromady

"Ak napríklad k pruhovanej sukni alebo nohaviciam oblečiete čierne tričko, môžete celok rozbiť farebnou kabelkou s kvetinovou potlačou," radí štylistka. Rovnako dobre funguje i pruhovaný spodok a kvetinový top. A námornícke tričko s kvetovanou sukňou do pása je v podstate modernou klasikou.

Pridajte doplnok s kontrastným vzorom

Princíp je rovnaký, ako keď k jednofarebnému outfitu pridáte topánky či kabelku v kontrastnej farbe. Ak si oblečiete vzorované šaty, overal alebo top a sukňu z rovnakej látky, najjednoduchšie je oživiť ich listovou kabelkou. V našom prípade majú šaty s krajkou kvetinový motív a listová kabelka výrazné pruhy. "Nezabudnite, že aj čipka a perforovanie sa počítajú ako vzor," podotýka Gábina Koutská.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:02