shutterstock
StoryEditor

Chudé a krásne ako Francúzsky! Spoznajte tajomstvá ich štíhlej línie a pôvabu

13.04.2020, 12:30
Krása a móda
Akoby dostali do vienka zázračný zoštíhľujúci gén. Ako to Francúzky robia, že v každom veku majú dokonalé krivky?

Hoci je už známe, že výsledkom francúzskeho spôsobu stravovania je nízka hmotnosť, zdravé srdce a dlhší život, stále to nazývame paradoxom. V čom je to tajomstvo? To sa snažil zistiť elle.com od Fanny Bourdet-Donon, ktorá pracuje ako manažérka pre PR a komunikáciu francúzskej značky Dior. Keďže je Francúzkou telom i dušou, vie, ako vyzerať dokonale za každých okolností. Pritom jej životný štýl nie je úplne ukážkový, holduje totiž cigaretám. Napriek tomu vie, ako na to.

Najväčší mýtus, ktorý súvisí so stravovaním francúzskych žien?


Povedala by som, že to, že všetky jeme úplne zdravo.

Ako by sa podľa vás mali ženy počas dňa stravovať?


Vo Francúzsku máme citát, ktorý to vystihuje celkom dobre: V dopoludňajších hodinách jedzte ako kráľovná, na obed ako princezná a večer ako chudobné dievča. Mojím obľúbeným jedlom z celého dňa sú určite raňajky. Som závislá na pečive s maslom.

Maškrtíte niekedy medzi hlavnými jedlami?


Zvyčajne nie. Ak je mojím hlavným jedlom pokrm s dostatkom výživných látok, som nasýtená a nepotrebujem medzi tým jesť. Keď už, tak si dám smoothie s ovocím.

Ako často pijete kávu?


Nevypijeme veľa kávy, no musím mať svoj rannú šálku čierneho moku. To je hneď prvá vec, ktorú urobím v dopoludňajších hodinách: pohár vody a potom veľká čierna káva s cigaretou (viem, že je to škodlivé, ale nemôžem si pomôcť).

Koľkokrát do týždňa zvyknete variť doma?


Po pravde, nikdy nevarím doma. Jedávam mimo v reštauráciách, keďže som aj tak často na cestách.

Aký je váš obľúbený nápoj?


Určite je to špinavé martini s troma olivami. Taktiež si rada pochutnám na kvalitnom francúzskom ružovom víne.

Pochutnáte si na jedle, ktoré ponúkajú v lietadle?


Závisí to od toho, kedy letím. Avšak, je tiež dôležité, s akou leteckou spoločnosťou. Napr. bola by som ochotná zobudiť sa uprostred letu a dať si rezance od japonskej leteckej spoločnosti, no nie som veľký fanúšik tej francúzskej, ktorú som mala možnosť vyskúšať.

Čo by ste nikdy nedali do úst?


Nikdy by som nezjedla cvrčky a húsenice i napriek tomu, že som vyrastala v Afrike, kde je takáto strava úplne bežná a populárna.

Dbáte na pitný režim?


Áno, pijem veľa vody. Nie je pre mňa žiadny problém vypiť denne dva litre vody. Najmä v letnom období.

Aké sú podľa vás najväčšie rozdiely, ktoré ste zaznamenali medzi spôsobom, ako sa stravujú francúzske a americké ženy?


Vôbec nejedávame vyprážané jedlá. Tiež si doprajeme viacero jedál počas dňa.  Radšej niekoľkokrát za deň menšie porcie, ako si dať napr. dve veľké. Navyše jeden z najpodstatnejších rozdielov je ten, že my Francúzi si vychutnávame jedlo v pokoji za stolom. Nie sme ako Newyorčania, ktorí si rýchlo niečo kúpia a zjedia to po ceste do roboty. Aby sme si vychutnali pôžitok z jedla, potrebný je pokoj a žiadny zhon. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 05:35