shutterstock.com
StoryEditor

Zabudnite na starodávne poučky. Týmto módnym mýtom už viac neverte

02.03.2020, 11:00
Krása a móda
Čo je drahé, je automaticky kvalitné. Pre ženu s kilami navyše sú tielka alebo obtiahnuté tričká zakázané. Tieto a mnoho iných mýtov, kolujúcich v ženských kruhoch, by ste mali raz a navždy vyhubiť.

1. mýtus: Niektoré kúsky oblečenia dobre vyzerajú len vtedy, ak ste vysoká a chudá.


Skutočnosť: Ak niečo na vás nevyzerá dobra, tak z 99 prípadoch zo 100 je to preto, že vám jednoducho daný štýl nevyhovuje. Povedať o určitom módnom kúsku, či už sú to biele široké nohavice alebo obtiahnuté šaty, že na niekom nevyzerá dobre, lebo nemá štíhlu postavu je len úsudok, v skutočnosti to nie je tak. Celé je to len o tom, ako sa v danom oblečení cítite a ako ho viete svojím nosením "predať" ako píše marieclaire.com. Ak sa v ňom cítite pohodlne, dobre a ste ním doslova nadšená, všimnú si to ľudia okolo vás a uveria vám. Hlavu hore a vykročte do ulíc s vypnutými prsiami.

2. mýtus: Topánky a kabelky musia spolu ladiť
 

Skutočnosť: Prvé lekcie módy od našich mám hovorili, že kabelka a topánky musia byť za každých okolností v jednej farbe. Načo však toľko opatrnosti? Ak zapojíte do kombinovania hravosť, povýši to vás look na nový level. Samozrejme, ak je vás šatník nadrozmerný a o peniaze nemáte núdzu a tým pádom skrývate v útrobách skríň topánky, ku ktorým máte vždy jednu rôznu kabelku, nič tým nepokazíte.

3. mýtus: Za kvalitu si treba priplatiť.


Skutočnosť: Cena nie je nevyhnutne ukazovateľom kvality. Spoločnosti nechcú, aby ste platili viac za niečo, čo je kvalitné. Vyššiu sumu vám účtujú len za to za niečo, o čom si myslia, že ste ochotní za to zaplatiť. Takže, je na vás, ako spoznáte rozdiel medzi tým, čo skutočne stojí za to, aby ste do toho zainvestovali a čo nie. Prvým krokom je byť schopný rozoznať rozdiel medzi niečím, čo vyzerá lacno a niečím, čo vyzerá naopak draho, či už je to oblečenie, topánky, šperky alebo kabelky. Ďalej sa budete musieť sami naučiť rozdiely medzi vysoko kvalitnými a nekvalitnými materiálmi a konštrukciami. Nie je to ľahké, ale ak vám záleží na tom, aby ste získali čo najkrajšie a najkvalitnejšie kúsky aj za nízku cenu, oplatí sa tomu obetovať svoj čas.

4. mýtus: Okuliare nie sú sexy.


Skutočnosť: Môžu byť sexy, ale aj nemusia, je to na vás, ako chcete, aby na vás vyzerali. patria medzi ostatné módne doplnky. Všetko je to len o tom, ako ich budete nosiť. unsplash

5. mýtus: Ak chcete vytvoriť ženskú siluetu, musíte byť stiahnutá v páse.


Skutočnosť: Sťahujúce pásy a korzety môžu byť skvelou voľbou, ak sa chystáte na spoločenskú udalosť a v tesných šatách chcete vyzerať tip top. Zdôraznia vaše krivky a vytvoria tak postavu presýpacích hodín. Po osom drieku a plochom brušku túži väčšina žien, preto si pomáhajú sťahujúcou bielizňou. Nie sú však na každodenné nosenie. Aby ste získali štíhly pás, stačí, ak si vyberiete oblečenie, ktorým vytvoríte optickú ilúziu a šibnutím čarovného prútika budete vyzerať v okolí pásu štíhlejšie. Pomôže vám tričko s bielou alebo čiernou farbou po stranách v páse, pričom farba na zvyšku trička je iná, ale môžete upozorniť na svoj pás bundou či sakom , ktoré je kratšie a strihané do pásu.

6. mýtus: Vysoké podpätky sú sofistikovanejšie než topánky bez nich.


Skutočnosť: Je pravda, že ihličky a topánky na vysokom podpätku vyzerajú dobre a dokážu doslova vyčarovať sexi nohy. No opäť to zohráva dôležitú úlohu fakt, ako ich nosíte. Takže jednoznačne povedať, že ihličky sú jednoducho lepšie pre ženské nohy, sa nedá. Výborne vyzerajú aj balerínky a iné topánky bez opätku. Výška opätku nerozhoduje. Ramená dozadu, vypnutá hruď a sebavedomý postoj dokážu aj tenisky povýšiť na obuv, v ktorej máte krásne nohy a celkovo postavu. Aj keby ste šli naboso. unsplash

7. mýtus: Kožu by ste mali ukázať buď len v hornej časti tela, alebo v dolnej. Nikdy nie v oboch, inak to bude vyzerať gýčovito.


Skutočnosť: "Gýčovitosť" má veľa čo do činenia s tým, ako ju ukazujete a aký máte štýl než to, koľko holej kože ukážete. Vezmite si napr. Rihannu, ktorá sa ukázala v roku 2014 na odovzdávaní cien CFDA Awards v priesvitných šatách, v ktorých ukázala holú kožu na takmer celom tele. Napriek tomu išlo pravdepodobne o najelegantnejšie a najsofistikovanejšie oblečenie, aké si kedy dala na seba na večernú príležitosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:41