shutterstock.com
StoryEditor

Jedlom ku krásnym vlasom. Aké potraviny konzumovať, aby vaša hriva žiarila?

11.02.2020, 11:00
Krása a móda
Vaše vlasy sú doslova hladné po výživných látkach, ktoré by ich vzpružili a priviedli k životu. Doprajte im ich a oni sa vám odvďačia.

Takmer každá žena sa o svoju hrivu poctivo stará. pravidelne navštevujú kaderníka, kupujú si rôzne šampóny a kondicionéry, občas si urobia aj vlasový zábal. Problém lámavých a suchých vlasov, ktoré vyzerajú, ako by z nich niekto vysal život, nevyriešia len kozmetické prípravky. Musíte ich posilniť hlavne zvnútra. Čo by nemalo chýbať na vašom tanieri podľa elle.com, ak chcete mať bezproblémovú hrivu?

Aj keď hlavné slovo majú aj genetické dispozície, strava môže vo veľkej miere ovplyvniť kvalitu aj vzhľad vlasov. Vhodná dávka vitamínov a minerálov sa postará napr. o posilnenie vlasov, zastaví ich vypadávanie, dodá im lesk a dokonca zmierni lámavosť.

Vlašské orechy

Malé občerstvenie v podobe vlašských orechov dokáže spraviť divy s vašou korunou krásy. Sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny a obsahujú tiež veľké množstvo biotínu a vitamínu E, ktorý môže brániť poškodeniu buniek (poskytujú prirodzenú ochranu proti slnečnému žiareniu pre vaše vlasy). Okrem toho v ňom nájdeme aj meď, čo je prírodná minerálna látka, ktorá má schopnosť udržať farbu vlasov. Posypte si ovocie vlašskými orechmi alebo majte pri sebe za hrsť v kabelke a kedykoľvek, keď dostanete hlad, si môžete na nich pochutnať.

Avokádo

Je výnimočné nadbytkom omega olejov, ktoré naše telo nedokáže produkovať prirodzene. Tieto oleje spôsobujú lesklé, silné vlasy, ktoré rýchlo rastú. nebuďte prekvapení, keď ešte aj vaša pokožka bude vyzerať mladšie, na čom sa bude podieľať táto výživná potravina. Toast s avokádom môže byť skvelou voľbou, ako začať deň.

Vajíčka

Vlasy sa skladajú z keratínového proteínu, rovnako ako proteín prevedený z vajec. Okrem neho obsahujú železo, teda živinu, ktorá prenáša kyslík do vlasovej kutikuly, vitamín D, ktorý prispieva k rastu vlasov a zdravé tuky, ktoré udržiavajú pružnosť a lesk v pramienkoch vlasov.

Losos

Ryby ako losos, sardinky a makrela sú plné zdravých omega-3 mastných kyselín. Vaše telo si nevyrába samé zdravé tuky, takže ich musí dostať z potravín alebo výživových doplnkov. Chránia nielen pred ochorením, ale vaše telo ich tiež potrebuje pre rast vlasov a na udržanie ich lesku, sily a pružnosti.

Grécky jogurt

Okrem proteínu sa v gréckom jogurte nachádza zložka, ktorá podporuje prietok krvi do pokožky hlavy a pomáha rastu vlasov. Ide o vitamín B5, známy ako kyselina pantoténová, ktorá pôsobí proti rednutiu vlasov a ich strate.

Špenát

Tak ako iná tmavozelená listová zelenina, aj špenát je plný živín. Nachádza sa v ňom vitamín A, železo, betakarotén, kyselina listová a vitamín C. Všetky tieto vitamíny a minerály prispievajú k zdravej pokožke hlavy i samotných vlasov, ktorú sú vďaka nim hydratované.

Sladké zemiaky

Bojujú proti suchým vlasom bez lesku. Sladké zemiaky obsahujú antioxidant - betakarotén, ktoré naše telo zmení na vitamín A. Ten pomáha chrániť našu hrivu pred suchými vlasmi. Taktiež povzbudzuje žľazy na pokožke hlavy k aktivite, aby produkovali olejovitú kvapalinu - maz.

Škorica

Podporuje krvný obeh. Kyslíka živiny sa tak ľahko dostanú do vlasových folikulov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 07:39