shutterstock.com
StoryEditor

Všetko, čo potrebujete vedieť o starostlivosti o pleť. Odpovedá profesionálna kozmetička

06.02.2020, 11:00
Krása a móda
Dokážeme vôbec zastaviť tvorbu vrások? A ako sa máme vlastne starať o našu pleť? Prečítajte si odpovede na najčastejšie otázky týkajúce sa pleti.

Silvia Stanková, kozmetička

Ako sa staráte o svoju pleť?

Najdôležitejšie je pleť večer správne odlíčiť vhodným odličovačom. V mojom prípade je to pleťové mlieko, keďže mám suchú pleť. Odporúčam ju tiež tonizovať pleťovou vodou. Na noc používam nočné sérum pod krém a, samozrejme, očný krém, raz týždenne píling a masku podľa potrieb pokožky. V zime je základom starostlivosti o pleť výživa a v lete hydratácia.

Ako sa starať o svoju pleť v lete?

V lete, ako už bolo veľakrát spomenuté, je základom hydratácia. K bežnej starostlivosti sa dá doplniť používanie ampuliek s kyselinou hyalurónovou a veľmi dobrý tip je raz týždenne na 10 minút naniesť gélovú hydratačnú masku a následne nechať celú noc pôsobiť nočný krém. Aj cez deň môžeme starostlivosť doplniť sérom s kyselinou hyalurónovou a vitamínovými sérami C + E.

S akými otázkami sa na vás zákazníčky obracajú?

Najčastejšie za mnou zákazníčky prichádzajú s otázkami týkajúcimi sa starnutia. Zaujíma ich, či sa vrásky dajú zmazať alebo zastaviť, či botox naozaj pomáha a podobne. Ďalšou veľmi častou témou sú tipy, ako sa zbaviť celulitídy, a, samozrejme, chudnutie.

Dajú sa teda vrásky zastaviť?

Žiaľ, vrásky ani starnutie zvrátiť nemôžeme. Pravidelnou starostlivosťou sa dá spomaliť proces starnutia a zmierniť prehlbovanie vrások, určite sa však nedajú vygumovať. Čiastočne to dokáže plastický chirurg, ale pri takých zákrokoch sa už úplne mení výraz tváre.

Mali by ženy zvoliť botox?

Botox, samozrejme, zaberá, ale len kým vráska nie je hlboká a zlomená. Potom pomôže už len výplň, napríklad kyselina hyalurónová. Najväčším mýtom sú botoxové pery. Nič také neexistuje. Botox zabraňuje zmršťovaniu mimických vrások, určite sa nikdy neaplikuje do pier. Tie sa vypĺňajú.

Sú nejaké mýty, ktorým ženy veria?

Dopočujete sa, že protivráskové krémy vyhladia vrásky, že čierne bodky zmiznú po použití čistiaceho gélu alebo že dostatočné pitie vody nás zbaví suchej pokožky. Taktiež sa vždy dobre pobavím, keď v reklame počujem, že odepilované nohy vydržia hladké päť týždňov alebo že celulitídy sa dá zbaviť pomocou krému.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 21:04