shutterstock.com
StoryEditor

Mejkap, ktorý nezničí ani chladné počasie či dážď. Ako na to?

04.02.2020, 08:00
Krása a móda
Odrazilo sa zimné počasie na vašim vzhľade? Nezúfajte, s týmito trikmi vydrží váš mejkap aj v chlade.

Porazte matnú, dehydrovanú pokožku


Studený vietor, sychravé počasie, sneh alebo dážď. To všetko nepriaznivo vplýva na kvalitu našej pleti. Je mdlá, akoby bez života a suchšia ako inokedy. O žiarivej pleti taktiež môžeme len snívať. Tento problém však môžete hravo vyriešiť vďaka čistiacemu peelingu, ako píše rd.com. Ak zoženiete taký, ktorý navyše obsahuje vitamín C, získate krásnu a jasnú pleť takmer na počkanie. Naneste na pleť peeling a jemne krúživými pohybmi prechádzajte po celej tvári, okrem očnej oblasti. Po tom naneste hydratačný krém, zatiaľ čo máte pokožku ešte vlhkú. Pleť tak absorbuje viac vlhkosti. Robte tak raz za týždeň. Nezabúdajte aj na hydratáciu zvnútra - pitný režim netreba zanedbávať ani v zime.

Opatrné čistenie pleti


Je pokožka na vašej tvári v zime napätá a vyprahnutá? Mali by ste zmeniť čistiaci gél. Namiesto penivého čistiaceho gélu, používajte radšej krémové čistiace prípravky na pleť, pretože obsahujú menej detergentov, ktoré by pleť vypínali a vysušovali. Vmasírujte do suchej pokožky a jemne odstráňte vatovými tampónmi. Ak to nepomôže, zvažujte použitie zvlhčovača vzduchu.

Hydratujte a buďte zároveň krásna


Ťažká vrstva základu na pleti sa môže ľahko rozmazávať v snehu a zvýrazniť suché miesta. Odľahčite to zmiešaním rovnakého množstva hydratačného krému a základu pred aplikáciou, alebo použite tónovaný hydratačný krém, ako odporúča Good Housekeeping.

Nevynechávajte ochranu proti slnečnému žiareniu


Budete prekvapené, no aj v zime je slnko silné a jeho lúče nepriaznivo vplývajú na našu pleť. Hlavne vtedy, ak trávite veľa času na horách, vtedy je vysoké riziko, že sa na slnku spálite. Ochranný krém s UV faktorom by mal byť súčasťou vašej kozmetickej taštičky aj v zimnom období. Stavte na faktor 30  bez ohľadu na to, aké je ročné obdobie. 

Zabráňte vetru


V zime treba rátať s nepriaznivým počasím a silným studeným vetrom. Vytvorte bariéru medzi vašou pleťou na tvári a nepríjemným poveternostným podmienkam aplikáciou bohatšieho, hydratačného a zvláčňujúceho krému alebo masti. Pre väčšiu ochranu, použite kapucňu, ktorá zakryje uši a nezabúdajte ani na šál, ktorý ochráni najcitlivejšie miesta na tvári ako pery a nos. 

Zredukujte začervenanie


Chlad môže na tvári vytvoriť nepekné zapálené, červené miesta. Zamaskujte ich hydratačným krémom tónovaným do zelena alebo zeleným korektorom. Hľadajte v obchodoch hydratačné krémy s upokojujúcimi účinkami, ktoré liečia bolestivé oblasti a obsahujú 1% hydrokortizónu. 

Odolný mejkap


Chladný vietor, krúpy a sneh sa môžu postarať o odstránenie mejkapu. Riešte to použitím vodeodolnej špirály na oči a použite očné lienky a tiene na horné viečka.

Púder ako ochrana


V zime sa môže stať, že sa čiapka či šál otrie o tvár a je tak po mejkape. Aby zostal na svojom mieste, naneste naň vrstvu transparentného púdru. Tento sypký prášok bez farby udrží váš mejkap na mieste. Po prepúdrovaní bude vaša tvár jemná, zamatová, hladká a hlavne, váš mejkap zostane zafixovaný. 

Nezabúdajte na pery


Chladné počasie je pre pery ťažkým obdobím. Vtedy najviac trpia, sú vysušené a šúpu sa. Popraskaným perám sa vyhnete jedine dobrým balzamom, ktorý zároveň obsahuje ochranu proti slnečnému žiareniu. Ak sú vaše pery aj v zime v dobrej kondícii, môžete sa rozhodnúť pre hydratačný rúž, no vyhnite sa tým matným. 

Prebuďte svoju pleť


Vdýchnite do svojej vyblednutej tváre život, o čo sa postará tvárenka. Ak ste majiteľkou svetlej pleti, siahnite po broskyňovej farbe, ak sa môžete pochváliť tmavšou pleťou, zvýraznite lícne kosti v tvári bronzerom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:45