shutterstock.com
StoryEditor

Zobúdzate sa pravidelne so zlými vlasmi? Takto ich skrotíte

20.12.2019, 08:00
Krása a móda
Obzvlášť majiteľky kratších a zostrihaných vlasov môžu občas po ránu pozerať do zrkadla na to, ako podivne sa im vlasy cez noc preležali. Kaderníčka Blanka Hašková prináša návod, ako vrabčie hniezdo premeniť za pár minút na pekný hladký účes.

Dodať objem a uhladiť

"Ak máte kratšie vlasy, nemusíte si česať cestičku zakaždým na rovnakom mieste," navrhuje kaderníčka Blanka Hašková. Na spľasnuté vlasy pomôže čiastočne suchý šampón, existujú aj jeho varianty priamo určené na dodanie objemu.

Objem dodá aj krepovačka, ktorú natočíte vlasy po obvode hlavy a okolo temena. Nezabudnite ani na vlasový vír, kde majú vlasy tiež tendenciu byť prilepené k hlave. Ak však netúžite po looku á la karfiol, nekrepujte si ofinu alebo pätku.

Keď má účes žiadaný objem, začnite vlasy upravovať nahrievanou okrúhlou kefou, prípadne kefou a fénom. Začnite u ofiny či pätky, kaderníčka ju natáča na opačnú stranu, než zvyšok vlasov. Vlasy sa snaží kefou hlavne prečesávať odspodu smerom nahor od hlavy, ale moc dlho ich nedrží v jednej pozícii, aby sa ich konce príliš nenakrútili.

Ak máte falošné mikádo alebo menej vlasov, môžete si do zadnej časti hlavy pripnúť ešte vlasové príčesky, alebo si vlasy pritupírovať a nalakovať pre väčší objem. Kaderníčka odporúča vyskúšať na dodanie bohatosti účesu aj objemový púder.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 07:11