shutterstock
StoryEditor

Správne odličovať sa je mimoriadne dôležité. Viete ako na to?

10.12.2019, 11:00
Krása a móda
Je jedno, ako veľmi ste unavené. Aj keby ste na nohách už nevládali stáť, odlíčenie je jednoducho nutnosť. Robíte to však správne?

Potreba každodenného odličovania snáď už ani netreba pripomínať. Každá pleť by mala byť čistá, aby si počas noci mohla oddýchnuť a zregenerovať sa do podoby, ktorá vás ráno v zrkadle poteší. Je jedno, či máte na pleti mejkap alebo nie. Bežný deň na nej zanechá oveľa viac nečistôt, ako si viete predstaviť, takže večer musí rozhodne patriť hygiene. Množstvo žien už o tom vie, no dôležité je, ako to robia. Ak sa nesprávne odličujete, nakoniec len svojej pleti uškodíte a v konečnom dôsledku sa nečistôt nezbavíte. Navyše sa to môže odraziť o pár rokov predčasnými vráskami a inými nedokonalosťami pleti.

Môžete mať dobré svedomie, že si poctivo každý večer čistíte pleť, no ak pri tom robíte určité chyby, ako by ste sa vôbec neodličovali.

Príliš teplá voda

Voda je pri dôkladnom čistení pleti priam nevyhnutná. Záleží však od toho, akou vodou si oplachujete tvár. Vyhnite sa príliš teplej vode, ktorá vysušuje pokožku. Výsledkom je vysušená, podráždená a napnutá pleť. Dokonca sa vám môže na obranu začať viac mastiť, čo vedie k zhoršeniu akné. Používajte preto vlažnú vodu, ktorá má najviac 35 °C.

Neumyjete si tvár


Použili ste odličovacie mlieko alebo olej a tým sa váš každodenný rituál starostlivosti o pleť skončil? To však nestačí. Hneď po ich použití by ste mali siahnuť po čistiacom géle, toniku alebo micelárnej vode. Jedine tak odstránite z pleti zvyšky líčidiel, nečistôt a mastnoty a vaša pokožka bude dokonale čistá.

Používate vatu


Vata je vyrobená z malých vlákien, ako upozorňuje beautyandtips.com. Tie môžu pleť podráždiť, keď s nimi silno triete o pokožku, navyše niektoré z vlákien vám môžu ostať na pleti, alebo sa dostať do očí. Najlepšie je na odstránenie mejkapu použiť bavlnené tampóny, ktoré nezanechávajú žiadne vlákna na pokožke a dokonale ju vyčistia.

Stačia vám dva tampóny


Nešetrite na sebe. Použite toľko tampónov, až kým nebude ten posledný úplne čistý. Ak na nich stále vidíte zvyšky líčidiel a nečistôt, mali by ste aj naďalej pokračovať v odličovaní a použiť nový tampón. Ak stopnete čistenie pleť skôr, ako by ste mali, pleť nemôže dýchať, póry sa vám upchajú a môžete očakávať nepekné vyrážky a vrásky.

Zle odstránite špirálu


Pri odličovaní očí musíte byť obzvlášť opatrné, inak si ľahko môžete zlomiť mihalnice alebo vám dokonca niektoré vypadajú. Zatvorte oči a jemne odstráňte zvyšky špirály tampónom v smere rastu rias.

Vlasy máte rozpustené


Aj na korunu krásy sa treba pri odstraňovaní mejkapu pozerať. Vtedy by ste hrivu mali mať zviazanú do drdolu alebo chvosta. Tak si dôkladne odstránite mejkap až po líniu vlasov.

Používate obrúsky na odlíčenie


Aj keď sa čistiace obrúsky môžu zdať rýchlym a jednoduchým spôsobom, ako odstrániť mejkap, dôkladne vás nečistôt nezbavia. Kozmetické obrúsky nevyčistia správne vašu pokožku, nimi odstránite len vrchnú vrstvu mejkapu. Je dobré použiť ich len ako prvý krok na odstránenie líčidiel, ale netreba zabúdať na ďalšie čistenie. Dajte však radšej prednosť kozmetickým obrúskom len vtedy, ak ste na cestách a nemáte inú možnosť.

Často používate drsný peeling


Hoci máme pri pleťovom pílingu pocit, že dôkladne čistíme svoju pleť, nemusí to tak byť. K pleti by mal byť šetrný a používať by sme ho mali maximálne raz až dvakrát týždenne. Treba venovať pozornosť  výberu pílingu, ktorého čiastočky sú prírodné a veľmi jemné. Ak má väčšie zrniečka, zrejme patrí na telo. V tomto prípade ho na pleť nenanášajte, inak by vás len podráždil.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 19:16