shutterstock.com
StoryEditor

Kozmetičky vám poradia, ako by mala vyzerať vaša každodenná pleťová rutina

06.12.2019, 18:10
Krása a móda
Či už máte 35 alebo 50, o svoju pleť sa musíte starať dôkladne, každý jeden deň. Čo by ste vo vašej pleťovej rutine nemali určite vynechať a ako často by ste mali navštevovať kozmetičku? Poradia vám profesionálky.

Mária Šavlík z kozmetického štúdia WM cosmetics
Problém: starnúca pleť ženy okolo 50 rokov

Čo by mali obsahovať vaše krémy?
Mali by byť hutnejšie a výživnejšie ako krémy mladších žien. Treba siahať po sérach s liftingovým účinkom a ak ste to doteraz ešte nerobili, treba krémovať aj ruky, krk a dekolt. Siahajte po prípravkoch s vitamínom E, C a najmä retinolom. Ak máte pigmentové škvrny, používajte kozmetiku, ktorá ich vybieľuje.
Čo by ste mali robiť ráno, keď vstanete?
Očistiť pleť jemným mliekom, potom osviežiť tonikom bez obsahu alkoholu, skvele poslúži napríklad ružová voda. Potom použite krém na mastnejšej báze s rozjasňujúcim alebo liftingovým efektom, samozrejme, s UV ochranou. Váš mejkap by mal byť ľahší s rozjasňujúcim efektom.
Čo by ste mali robiť večer pred spaním?
Večer pleť dôkladne odlíčte a vyčistite. Mliekom aj tonikom. Na celú pleť potom použite sérum s obsahom retinolu alebo vitamínu E či C. Na očné okolie použite tiež kvalitné sérum. Séra do pleti vklepkávajte prstami. Nakoniec aplikujte výživný nočný krém s vysokým obsahom aktívnych látok.
Ako často by ste si mali robiť píling a nanášať masku?
Ak máte rozšírené žilky, čo býva častý problém žien okolo päťdesiatky, píling radšej vynechajte. Ak vás tento problém netrápi, robte si ho raz do týždňa alebo nech vám ho urobí odborne vaša kozmetička. Masku si doprajte dva razy za týždeň – môžete striedať výživnú a hydratačnú, a keď sa niekam chystáte, tak s liftingovým efektom.
Ako často by ste mali navštevovať kozmetický salón?
Na kozmetiku by ste mali chodiť aspoň raz do mesiaca. Dobre vám urobí masáž tváre, krku a dekoltu. Z procedúr vám zas prospeje zapracovanie výživných sér ultrazvukovou hlavicou, ale aj galvanizácia či bez ihlová mezoterapia. Po týchto neinvazívnych zákrokoch vyzerá vaša pleť okamžite hladšie a pevnejšie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lindsey.Esthetics (@lindsey.esthetics),

Alena Štaffová z Inštitútu zdravia a krásy FRAIS
Problém: pleť so sklonmi k akné a s prvými vráskami ženy okolo 35 rokov

Čo by mali obsahovať vaše krémy?
Dobrou voľbou sú prípravky s výťažkami z morských rias, ktoré majú zmatňujúci, ale aj hydratačný a antiagingový účinok. Červená riasa reguluje tvorbu mazu, modrá riasa vyživuje, hnedá detoxikuje. Siahajte po ľahších krémoch, fluidoch, ktoré nezanechávajú mastný film. Mali by obsahovať vitamíny A, C alebo E. Výborné sú aj produkty s kyselinou hyalurónovou či esenciálne oleje proti prejavom starnutia. Nezabudnite na čistiace toniká a peny. Micelárna voda by vás mohla príliš vysušovať.
Čo by ste mali robiť ráno, keď vstanete?
Vyčistite si pleť tonikom na stiahnutie premastenia. Potom použite zmatňujúce sérum z morských rias. Keď sa vstrebe, použite ľahký krém s UV faktorom. Potom naneste mejkap, ľahký a krémový.
Čo by ste mali robiť večer pred spaním?
Poriadne sa odlíčte gélom alebo penou, dočistite tonikom. Potom na pleť naneste sérum, ktoré počas noci sťahuje premastenie. Nakoniec použite výživný hydratačný krém s ľahšou konzistenciou s vitamínmi, esenciálnymi olejmi či kyselinou hyalurónovou.
Ako často by ste si mali robiť píling či nanášať masku?
Masku raz do týždňa, s obsahom ílu alebo morských rias (alginátové masky). Pred použitím masky si pleť dôkladne vyčistite a po nej zas nakrémujte. Píling tiež stačí raz do týždňa.
Ako často by ste mali navštevovať kozmetický salón?
Každé 3 – 4 týždne. Určite by vám mala kozmetička pleť hĺbkovo vyčistiť. Veľmi populárna je procedúra HydraBeauty – prečisťuje póry, zmierňuje pigmentácie a jazvy. Dobré je nanášať AHA kyseliny, glukozamíny, peptidy. Cieľom ošetrení by mala byť minimalizácia premastenia a hydratácia. Určite si od kozmetičky žiadajte hydratačnú a výživnú masku a ošetrenie očného okolia rádiofrekvenciou. Úžasná novinka je aj maska z 24-karátového zlata, po ktorej je pleť svieža a jasná.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Institut zdravia a krasy Frais (@institut_zdravia_krasy_frais),

Kitty Máčadiová z kliniky YES Visage
Problém: veľmi suchá a citlivá pleť ženy po 35 rokoch

Čo by mali obsahovať vaše krémy?
Vhodné je dať prednosť dermatokozmetike, samozrejme, bez parfumov a parabénov – krémy a séra s kyselinou hyalurónovou a vitamínom E. Aj odličovacie prípravky treba voliť také, ktoré nevysušujú, pri tejto pleti pokojne na olejovej báze.
Čo by ste mali robiť ráno, keď vstanete?
Ráno treba pleť osviežiť vhodným tonikom, následne naniesť sérum – ak je pleť príliš dehydrovaná, ideálne s obsahom kyseliny hyalurónovej, ak je podráždená, tak upokojujúce. Nakoniec použiť hydratačný krém, ktorého hlavná úloha je vytvorenie ochrannej bariéry. Mejkap volíme ľahký, hydratačný a hypoalergénny.
Čo by ste mali robiť večer pred spaním?
Tak ako pri každej pleti, dokonale odlíčiť jemným mliekom. Potom tonizovať, použiť vhodné sérum či vitamínovú ampulu a nakoniec nakrémovať hutnejším výživným krémom, prípadne siahnuť po oleji na tvár.
Ako často by ste si mali robiť píling a nanášať masku?
Masku môžete použiť kedykoľvek, keď sa vám zdá, že ju potrebujete, ale minimálne raz do týždňa. Mala by pokrývať individuálne potreby pleti, na suchú pleť predovšetkým s kyselinou hyalurónovou. Pri tejto pleti s pílingom opatrne, maximálne raz do týždňa, aby pleť zbytočne nepodráždil a nevysušil.
Ako často by ste mali navštevovať kozmetický salón?
Kozmetické ošetrenie je ideálne absolvovať raz za 4 – 6 týždňov, podľa potrieb pleti. Najdôležitejšie je šetrné čistenie a hydratácia. Ak je pleť naozaj veľmi suchá, často nestačí hydratovať ju „zvonku“, ale aj invazívne. Ak sa rozhodnete navštíviť kliniku estetickej medicíny, takejto pleti urobí dobre plazmaterapia či mezoterapia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa J'Rêve Cosmetics LLC (@jrevecosmetics),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 03:51