shutterstock.com
StoryEditor

Je dobré v zime používať hydratačný krém a mejkap? Odpoveď vás prekvapí!

04.12.2019, 16:00
Krása a móda
V zime naša pleť potrebuje to isté čo v lete - veľa starostlivosti, avšak s trochu inými pravidlami.

Zima je pre pleť náročná a tak, ako sa o ňu treba viac starať v horúcom lete, zaťažkávacia skúška je pre ňu aj treskúci mráz. Ľahšie sa vysuší, vyštípe a rýchlejšie stráca živiny a tým pádom pružnosť a jas. Prechody z mrazivého prostredia do prekúrených áut a domov tiež nie je pre pokožku bohviečo. Kvalitná starostlivosť by pre to mala byť samozrejmosťou. Ľahké hydratačné krémy gélovitej konzistencie, ktoré sú super v lete, však v zime vymeňte za hutnejšie a výživnejšie krémy. 

Prečo? Lebo vo fakt veľkej zime (vo fujavici, na lyžovačke či dlhšej prechádzke) by mohla voda v hydratačnom kréme skryštalizovať a následne spôsobiť popraskanie pleti. Ak máte mastnejšiu pleť so sklonom k akné alebo upchávaniu pórov, nemusíte sa výživnej kozmetiky obávať, len siahnite po takej, na ktorej je uvedené že je nekomedogénna. V zime všeobecne mazové žľazy spomalia svoju činnosť, stenčuje sa prirodzený ochranný film pleti a uniká z nej viac vlhkosti, čiže hydratovať potrebuje rovnako, ako v horúcom lete. Práve v zime môžeme byť oveľa viac vysušené zvnútra (čo je následne vidieť na tvári), pretože menej pociťujeme smäd. Veľa pite a pod krém použite aj sérum podľa typu pleti. Ak viete, že v mraze budete dlhšiu dobu a máte citlivú pleť, existujú aj špeciálne tzv. Cold krémy. 

Veľmi dobre pomôže aj mejkap, ktorý vytvorí bariéru medzi kožou a vonkajším prostredím. Názor, že mejkap upcháva póry a zaťažuje pleť je dnes už out, pretože existuje naozaj množstvo kvalitných produktov, ktoré ju chránia a vyživujú a pleti skôr robia dobre. Stačí si len vybrať správne s ohľadom na typ pleti. Nevyhýbajte sa bázam pod mejkap, ktoré môžu pleť ešte viac ochrániť a vyživiť a vďaka nim sa už nemusíte pudrovať, takže výsledok bude prirodzenejší. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:06