shutterstock
StoryEditor

Pozor, blíži sa zima! Tieto veci by mala mať povinne každá žena v kúpeľni

06.11.2019, 10:00
Krása a móda
Niektoré by ste mali používať každý deň, iné zase raz za čas. Všetky však pomôžu vašej pokožke a pocit, že ste pre ňu niečo spravili, bude na nezaplatenie. Zapíšte si ich preto ako „must have“ vašej kúpeľne či kabelky. Rozhodne neoľutujete.

1. Hydratačný krém
Je alfou a omegou každej ženy. Zvlášť v zimných mesiacoch potrebuje pokožka väčšiu hydratáciu, aby účinne bojovala so striedaním teplotných rozdielov, keď z mrazivého počasia prídete do vyhriateho domova alebo podniku. Obzvlášť tým trpí citlivá pleť, ktorej treba dopriať špeciálnu starostlivosť.

2. Šampón na mastné vlasy
Že sú vaše vlasy v pohode? Tak si všimnite, že sa v zime mastia rýchlejšie. Najmä, ak nosíte čapicu. Pokrývka hlavy je potrebná, ale vlasom nedovolí až tak dýchať, preto je tvorba mazu výrazne zvýšená. Prípravky určené na rýchlo mastiace sa vlasy preto v zime rozhodne nezavrhujte.

3. Maska na tvár
Taká, ktorá vašu pleť na tvári zbaví všetkého zlého, čo sa na ňu stihlo nachytať a vyživí ju do hĺbky. Budete sa po nej cítiť ako znovuzrodená. Nanášajte ju však vždy na dôkladne vyčistenú pleť, aby jej nič nebránilo robiť očakávané zázraky.

4. Krém na chodidlá
Že ich v zime nie je vidieť neznamená, že sa o ne netreba starať. Práve tým, že málo dýchajú, pretože ich takmer stále schovávame do čižiem, hrubých ponožiek a teplých papúč, by sme im mali venovať zvláštnu pozornosť, aby sme predišli infekciám, tvrdej koži a nepríjemnému zápachu.

5. Balzam na pery
Samy viete, že v zimných mesiacoch nie je až tak veľmi dôležitá ich farba, ale najmä hydratácia. Mráz im totiž príliš nelahodí, rýchlejšie sa vysušujú a praskajú. Balzam na pery by preto nemal chýbať ani vo vašej kabelke. Dnes ich už nájdete v rôznych štýlových tvaroch či príchutiach, svoju funkciu však stále spĺňajú dokonale.

6. Multifunkčný olej
Suchá, popraskaná, napätá. Práve taká je z dôvodu mrazivých dní pokožka... na celom tele. Našťastie, existuje zázrak, ktorý si s nepríjemnými prejavmi poradí a môžete ho použiť naozaj na akékoľvek miesto na vašom tele. Dobré, nie?

7. Telové mlieko
Po každej sprche alebo kúpeli by to mala byť povinná jazda, aj keď sa vám do toho nechce. Tým, že je pokožka vďaka teplej vode mäkká a všetky póry sú „otvorené“, je vhodné jej dopriať hodvábnu starostlivosť. Nielen že ju rozmaznávate, ale aj chránite.

8. Krém na ruky
Bez neho to naozaj nepôjde. Koža na rukách je tenká a v mrazivom počasí trpí asi najviac. Ruky je preto potrebné si krémovať niekoľkokrát za deň a dopriať im tak dostatočnú vlhkosť, aby sa nevysušovali a nepraskali.

9. Píling
Na tvár, na celé telo i na ruky. Píling je skrátka skvelý. Zbaví vás odumretých buniek pleti, prekrví ju a krásne rozžiari. Navyše, bude hebká s čistejšia.

10. Opaľovací krém
Ak si myslíte, že vás zimné zubaté slnko nemôže potrápiť, ste na omyle. Aj keď je vonku chladno a myslíte si, že sa nespálite, môže sa to stať rýchlejšie, ako si viete predstaviť. Vie byť totiž pekne ostré, takže ochranu rozhodne nezanedbávajte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 16:56