shutterstock.com
StoryEditor

Olivový olej. Pozná ho každý, no nie každý otestoval aj jeho skvelé účinky. Zmeňte to!

20.09.2019, 18:00
Krása a móda
Nie je určený len na varenie či prípravu studených šalátov, ale aj na pleť a vlasy. Neveríte? Uveríte!

Olivový olej je surovina pôvodom zo Stredomoria, ktorá u nás zdomácnela a ktorú nájdete takmer vo všetkých našich kuchyniach. Ten najkvalitnejší sa označuje ako extra virgin (extra panenský), vzniká pri prvom lisovaní olív zastudena, a to len mechanickými postupmi. Tento olej obsahuje obrovské množstvo minerálov a vitamín E. Má blahodarné účinky na celý ľudský organizmus. Čo sa týka varenia, nie je olivový olej žiadnou novinkou – možno však neviete, že sa vďaka svojim úžasným vlastnostiam využíva napríklad aj v kozmetike. Treba povedať, že vôbec niet divu.
Budete prekvapené, aký zázrak vám stojí na kuchynskej linke!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clever Petals (@cleverpetals),

Krásna ľahko a rýchlo

Olivový olej si skvele rozumie s každým typom pleti.
Pred spaním votrite niekoľko kvapiek oleja do vlhkej tváre a sama uvidíte, aká bude vaša tvár už po pár aplikáciách úžasne jemná a hebučká. Olej pleť zároveň celkovo vyhladí, odstráni nedokonalosti. Vie zjednotiť farbu, dokonca zahladí aj opuchy a drobné vrásky okolo očí, vyskúšajte to! Presvedčte sa sama na vlastnej koži!

Hebké telo

S olivovým olejom môžete mať krásnu nielen tvár, ale i celé telo! Po sprchovaní sa jemne osušte uterákom a natrite sa malým množstvom olivového oleja. Nebojte sa, vsiakne sa naozaj rýchlo! Ak nemáte práve chuť natierať sa, olej si pridajte do samotného kúpeľa. Stačí jedna lyžička a vaše telo bude zamatovo hladké, pokožka vyživená a mladistvo pružná. Skúste to!
Zmiešaním oleja a hrubej morskej soli alebo trstinového cukru získate skvelý píling! Budete ako znovuzrodená!

Výživa pre vaše vlasy

Sú vaše vlasy hrubé a poškodené? Vyskúšajte výživný zábal z olivového oleja!
Zľahka prehriaty olej naneste na vlhké vlasy (asi 5 lyžíc), zabaľte do igelitu a uteráka a nechajte asi hodinu pôsobiť. Potom vlasy umyte šampónom. Na ozaj silný účinok nechajte zábal pôsobiť cez noc. Vaša hriva bude krásne hladká a bude žiariť zdravím!

pretty woman shutterstock.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:05