shutterstock.com
StoryEditor

Takto sa nám narastajúcim vekom mení tvár. Pripravte sa na to čo najlepšie

06.09.2019, 18:00
Krása a móda
Dnes je v ponuke množstvo strojových ošetrení – ultrazvuk, rádiofrekvencie a laserové ošetrenia. Každý zázkrok pomôže trošku, ale keď ich budete navzájom kombinovať, naozaj bude vaša tvár vyzerať dobre.

Dvadsať až tridsať rokov:
„Mladá žena má elastickú okožku, peknú pokožku, tuk neklesá smerom nadol, takže okrášliť takúto ženu je veľmi jednoduché. U mladých odporúčam hydratovať pokožku, dávať si pozor a nespáliť sa, používať ochranné filtre a nefajčiť.  Ak sa začnú robiť drobné vrásky, ako prevenciu pred vznikom hlbokých rýh odporučím botulotoxín. Botulotoxín je ako nová tapeta nalepená na starej, nerobí nejaké zázraky, ale pekne odstráni mimické vrásky,“ hovorí MUDr. Petrášová.

Štyridsať rokov:
U štyridsiatničiek sledujeme, či nedochádza ku poklesu tkanív pod kožou,čo vytvára  smutný depresívny výraz. „V tomto veku odporúčam kyselinu hyalurónovú, pomocou ktorej odstránime hlavne  previsy, vďaka čomu tvár získa oveľa mladistvejší a rozžiarený výraz“ radí odborníčka.

Päťdesiat rokov a viac: 
„Podľa potreby môžeme dávkovať kyselinu hyalurónovú, botulotoxín do mimických vrások, prípadne odstrániť tukový podbradok. Väčšina žien stráca vekom bradu – treba ju zoštíhliť, predĺžiť, dopredu postaviť, tak sa znovu získa pekná kontúra tváre. Teraz sú moderné dlhé špicaté brady. Vrásky v tomto vekú sú bežné, netreba tvár vyhladovať úplne,nech tvár pôsobí príjemne a prirodzene,“ vysvetľuje doktorka. „Dnes päťdesiatničky vyzerajú ako štyridsiatničky, nie ako začínajú šesťdesiatničky v minulosti, od mnohých vyžaduje ich zamestnanie, aby dobre vyzerali. Po každom zákroku však starnete ďalej, to sa nedá zastaviť, ja vám môžem pomôcť len v tom, aby ste starli dôstojnejšie a pekne,“ hovorí MUDr. Petrášová.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:27