shutterstock
StoryEditor

Hýbete sa, no nedarí sa vám schudnúť? Vyskúšajte naše overené tipy

02.09.2019, 10:00
Krása a móda
Okrem pohybu totiž môžu výrazne pomôcť aj prírodné extrakty, zelenina či bylinky.

Deň detoxu

Naše telo by si od chemicky upravených potravín či sladkých alebo aj presolených jedál malo oddýchnuť. Skúste si raz do týždňa zaviesť detoxikačný deň, kedy budete konzumovať len zdravo namiešané smoothies (bez pridaných ochucovadiel). Profesionálni športovci dokonca ovocné drinky menia za obyčajnú vodu, no tá sa v prípade, že ste detox nepraktizovali, neodporúča hneď na začiatku. Svoj organizmus tak zaručene prečistíte a už po niekoľkých detoxoch zbadáte, že vám oveľa lepšie trávi. 

Na zdravie aj na krásu
Breza. Jej chuť je horká, ale mladé listy a kambiová vrstva bývajú sladké. Čaj z brezových listov má močopudné účinky. Z organizmu vyplavuje splodiny, odvodňuje ho, ale pomáha aj pri reume, srdcových a kĺbových ochoreniach. Môžeme si ním však aj čistiť pleť – uvoľňuje upchaté póry a regeneruje pokožku. Brezové listy bývajú aj súčasťou zmesí na chudnutie.

Nielen do polievky
Vďaka petržlenu sa dá schudnúť a tiež aj zbaviť únavy. Pôsobí totiž ako silné diuretikum, odvádza z tela nadmerné tekutiny. Plus vďaka nemu naštartujeme svoj metabolizmus a zvýšime množstvo spálených kalórií. Navyše podporuje imunitu, chráni srdce a upokojuje nervový systém, čo sa zíde najmä pri strese. Stačí si pripraviť čaj z petržlenovej vňate. Päť lyžíc petržlenovej vňate pridajte do litra vriacej vody a nechajte dvadsať minút lúhovať. Potom vodu sceďte a čaj pite priebežne počas dňa. Ak však máte problémy s obličkami alebo s močovým mechúrom, čaj z petržlenu by ste nemali užívať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 12:17