shutterstock.com
StoryEditor

Pozitívne myslenie nie je vždy dobré a z depresie sa nedostanete len tak. Toto ste o svojom tele nevedeli

20.08.2019, 10:30
Krása a móda
Každá zmena, ktorá sa na našom tele prejaví, má význam. Zozbierali sme pre vás fakty, ktoré potrebujete vedieť, aby ste boli naozaj zdravá.

Príliš pozitívne myslenie nie je úplne bezpečné
Samozrejme, je fajn, keď ste naladené dobre a nepodliehate zbytočnému stresu a panike. Ale potláčať strach, stres, hnev, smútok či bezmocnosť bez toho, aby sme ich nevnímali ako signál, že treba niečo zmeniť alebo sa prispôsobiť situácii, nie je správne. Tieto pocity sú obranné mechanizmy organizmu, treba ich vnímať a nebáť sa im na chvíľu podľahnúť. Ľudskou rečou povedané – pokojne niekedy vypustite paru, vykričte sa alebo si užite melancholický deň.

Chôdza JE šport!
Ľudia, čo do práce chodia pešo, sú zdravší, lepšie spia a majú lepšiu kondičku. Viac im to myslí a majú lepšiu náladu. Ako po športe. Tak do toho!

Ako rozoznáme depresiu od „zdravej“ zlej nálady či smútku?
Z depresie sa „nevyspíte“. Depresia vás o spánok pripraví. Život pre vás prestáva mať význam. Zažívate stavy úzkosti, často nevládzete vstať z postele, nechce sa vám ísť do práce, školy, nikde. Chcete len ležať. Akákoľvek fyzická aktivita vás unaví. A pozor – ženy ňou trpia častejšie! Ak badáte na sebe príznaky, rozhodne by ste mali vyhľadať odbornú pomoc.

Ženský infarkt je tichý zabijak
Existuje a je ho stále viac. Infarktu u žien. Aj u mladých. Najmä ak máte v páse viac ako 90 cm, fajčíte, žijete v strese a málo sa pohybujete – zmeňte to. Nemusí vás ochrániť ani menštruačný cyklus. A hlavne, pozorujte sa. Infarkt u žien má iné príznaky ako ten mužský a mnohé prichádzame k lekárovi neskoro. Pozor na únavu ako pri chrípke, na nadmerné potenie, zvracanie a tupú bolesť od čeľusti až po malíčky na ruke. Najviac infarktov sa podľa lekárov prihodí medzi ôsmou a deviatou hodinou ráno.

Cigarety spôsobujú minimálne 13 druhov rakoviny
Nielen pľúca a hrtan, ale aj pankreas, močový mechúr, prsníky či pečeň sú v ohrození. Najlepšie je nikdy nezačať fajčiť, lebo aj keď prestanete, riziko ochorenia je rovnaké ako u nefajčiarov až po desiatich rokoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 00:11