shutterstock
StoryEditor

Tipy krásy z rôznych kútov sveta. Inšpirujte sa Brazílčankami či Austrálčankami!

19.08.2019, 13:00
Krása a móda
Číňanky sú mladosťou doslova posadnuté, Bulharky nedajú dopustiť na ružovú vodu a ženy v Kolumbii majú za každých okolností po ruke avokádo. Objavte rokmi overené beauty triky z celého sveta.

KOLUMBIA
Ak ho máte pravidelne na tanieri, tlieskame! V Latinskej Amerike patrí práve avokádo medzi najobľúbenejšiu a najosvedčenejšiu prísadu všetkých kozmetických prípravkov. Za zdravé a lesklé hrivy vďačia Kolumbijčanky domácej maske z banánu, avokáda a pár kvapiek olivového oleja.

BRAZÍLIA
Nemusíte sa ocitnúť rovno na pláži v Rio de Janiero, aby sa vám podarilo odhaliť tajomstvo hladkej pokožky stehien a zadku miestnych žien. Anticelulitídové prípravky sú pre ne zbytočnou investíciou. Preferujú to, čo majú na dosah a nestojí ani cent. Masáž mokrým pieskom je trik, ktorý môžete pri mori vyskúšať aj vy.

ČÍNA
Pleť ako alabaster. Číňanky sú mladosťou a žiarivou pokožkou skutočne posadnuté. Okrem toho, že sa vyhýbajú slnečným lúčom, nedajú dopustiť na ryžu. Práve z nej si varia odvar, ktorým si minimálne dvakrát za deň umývajú tvár. Viditeľné výsledky údajne nenechajú na seba dlho čakať. unsplash

BULHARSKO
Kozmetickým zázrakom žien tejto krajiny je všetko, čo pochádza z ruže. Ružová voda a olej majú silné hydratačné a antiage účinky. Navyše po jej aplikácií budete nádherne voňať.

GRÉCKO
Nosíte si pravidelne z dovolenky kvalitný olivový olej? Odteraz ho nebudete používať iba na varenie. Grékyne ho totiž používajú na čistenie pokožky a dopustiť na neho nedajú ani v prípade popálenín. Vymeňte svoj krém za olej plný vitamínov.

TALIANSKO
Zvodné Talianky nedajú na olej dopustiť rovnako. Z generácie na generácie si odovzdávajú tipy, ako sa starať nielen o pokožku, vlasy, ale i husté obočie a riasy. Tajomstvo spočíva v používaní ricínového oleja, ktorým sa natierajú na noc.

ŠPANIELSKO
Bojujete neúspešne s kruhmi pod očami? Zabudnite na čajové vrecúška či plátky uhorky. Španielky tvrdia, že lepší, ako akýkoľvek zázračný krém, funguje zemiakový škrob. Nepeknej ozdoby na vašej tvári sa zbavíte plátkami zemiakov, ktoré vašu pleť zároveň vyživia.

AUSTRÁLIA
Vlasy sú korunou krásy. Ak vás trápia lupiny a svrbiaca pokožka hlavy, skôr ako vyskúšate ďalší účinný šampón na vlasy, primiešajte do toho, ktorý v kúpeľni máte, pár kvapiek čajovníkového oleja. Uvidíte, aké zázraky sa začnú diať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:54