shutterstock.com
StoryEditor

Správnym jedlom dosiahnete, aby bola vaša pleť bez vrások! Skúste tieto potraviny

17.08.2019, 14:30
Krása a móda
Robia vám starosti pribúdajúce vrásky? Namiesto ďalšieho krému či zázračného séra si naordinujte niečo prírodnejšie. Mladistvá a žiarivá pleť sa ukrýva v týchto potravinách.

Losos

Pravidlo znie jasne. Ak chcete bojovať proti vráskam, na vašom tanieri nesmú chýbať ryby a predovšetkým losos. Obľúbená ryba je skvelým zdrojom horčíka, vitamínov B6 a B7, omega3 mastných kyselín či dimetylaminoetanolu, ktorý odborníci označujú za hormón mladosti. Na svedomí má aj to, že pleť neochabuje, aktivujú sa kožné svaly na sťahovanie a spevňovanie, zlepšuje sa tonus pleti a predovšetkým, stimuluje sa tvorba kolagénu.

Vajcia

Vezmite ich na milosť. Okrem toho, že sú významným zdrojom koenzýmu Q10, ktorý udržiava pokožku pružnú a hydratovanú, vaječný bielok obsahuje veľké množstvo bielkovín, za ktoré sa poďakujú aj vaše svaly. To však zďaleka nie je všetko. Vajíčka obsahujú lyzín, prolín a kolagén – 3 zázraky pre pleť bez vrások. Pravidelnou konzumáciou zvýšite nielen množstvo kolagénu, ale i jeho vyššiu prirodzenú tvorbu.

Zelený čaj

S pribúdajúcim vekom nové bunky nahrádzajú odumreté pomalšie. Tie sa ukladajú na povrchu kože a práve to je dôvod, prečo pleť stráca svoj mladistvý a žiarivý vzhľad. Chcete jej pomôcť? Vytvorte si rituál a pite kvalitný zelený čaj, ktorý životnosť buniek predlžuje. Ide o skvelý zdroj antioxidantov, aminokyselín a L-theanínu.

Červená paprika

Vedeli ste o tom, že obsahuje viac ako 100 % dennej dávky vitamínu C? Červená paprika je bohatá na vlákninu, vitamín B6, ale i karotenoidy, ktoré zabraňujú vzniku akné a, samozrejme, vrások. Nestačí? Pod krásnu pleť sa podpíše aj luteín, ktorý vplýva na elasticitu pokožky. Viac luteínu, menej vrások.

Orechy

Hrsť denne skutočne funguje. Orechy pôsobia na vrásky doslova ako žehlička. A to vôbec nie je málo. Vďaka zdravým tukom a množstvu minerálov sú pre vašu krásu a mladosť tým pravým orechovým.

Citrusy

Svieže nie je len ovocie, ale vďaka vitamínu C bude i vaša pleť. Citrusové plody v sebe ukrývajú vysoký obsah céčka, ktoré naše telo potrebuje na tvorbu kolagénu, a jeho antioxidačné vlastnosti bránia enzýmom a voľným radikálom kolagén rozkladať.

Špenát

Dajte pleti bez vrások zelenú. A doslova. Nielen špenát, ale aj brokolica či kapusta sú perfektným zdrojom antioxidantov, ktoré bojujú proti všetkým kožným problémom. Spolu s vlákninou, vitamínmi A, C, E a radom minerálov zabezpečíte nielen pokožke, ale i telu kokteil mladosti.

Semienka

Akékoľvek. Slnečnicové, tekvicové, ľanové aj konopné obsahujú také množstvo selénu, horčíka či vitamínu E, že si vaša pokožka nedovolí vrásky vytvoriť. Jedzte ich tak často, ako sa len dá.

Granátové jablko

Alebo symbol večnej mladosti a krásy. Ak jeho konzumáciu zavrhujete kvôli zložitejšiemu prepracovaniu sa k zrniečkam, máme argument, ktorý vás presvedčí. Okrem tréningu trpezlivosti si naservírujete aj poriadnu dávku antioxidantov, ktoré chránia pokožku pred škodlivými vplyvmi vrátane UV žiarenia. Granátovým jablkom dokážete naozaj efektívne predchádzať príznakom starnutia.

V boji s časom a vráskami konzumujte tiež:
– červené hrozno
– bobuľové ovocie
– mrkvu a ružičkový kel
– paradajky a červenú repu
– goji, sušené slivky a hrozienka
– šošovicu, fazuľu a sóju
– morské plody

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 23:27