shutterstock.com
StoryEditor

Marilyn Monroe presne vedela, čo treba robiť, aby vyzerala dobre. Tu sú jej beauty tipy!

21.07.2019, 13:00
Krása a móda
Niet väčšej ikony ako bola Marilyn Monroe. Jej žiarivá krása a naivný pohľad z nej urobili legendu, na ktorú by sa chcela podobať každá z nás. Ako sa o seba starala? Tu sú beauty tipy od Marilyn Monroe podľa časopisu Vogue.

Keby sme mali definovať glamour starého Hollywoodu, žiadna žena pre neho neurobila viac, ako Marilyn Monroe. Desiatky herečiek súčasnosti od Michelle Williams až po Lindsay Lohan sa pokúšali ju napodobniť a v bielych šatách s platinovými vlasmi zaiskriť ako ona, no žiadnej sa to nepodarilo. Dodnes sme očarení nie len jej tvárou, ale najmä charizmou a dychtivým pohľadom. Ale predsa len by nás v tomto článku zaujímala práve jej zovňajšia krása, ktorou dobila svet a srdce nejedného muža. Ako sa teda slávna Marilyn o seba starala?

Vyhýbala sa slnku

„Aj napriek tomu, že žijem v Kalifornii, kde je moderné byť opálená, nemyslím si, že hnedá koža je atraktívnejšia. Osobne sa cítim oveľa lepšie s bielou pokožkou,“ povedala raz Marilyn, ktorá už vtedy vedela, že veľa slniečka spôsobuje vrásky.

Pleť natierala

V jej dobe neexistovali filtre ani retuš, dokonca ani bázy pod makeup, jej pleť jednoducho musela vyzerať super naozaj. Pod makeup podľa jej dermatológa Erna Laszla používala hrubú vrstvu klasického Nivea krému, aby žiarila. Používala Active Phelityl Cream, ktorý liečil drobné jazvy na jej tváry a osemhodinový krém značky Elizabeth Arden. Tiež si kožu natierala lanolínom a olivovým olejom a ako už bolo spomenuté, absolútne sa vyhýbala slnku.

Vlasy boli jej značka

Bola známa svojou bielou hrivou, s ktorou by už v dnešnej dobe asi veľa vody nenamútila, pretože dnes letí prirodzenosť. Každopádne, boli jej neodmysliteľnou súčasťou a do dnešnej doby by sa dal tento beauty tip pretransformovať  tak, že skrátka dobrý strih a farba, ktoré vás vystihujú, sú alfa a omega. Každé tri týždne jej tím kaderníkov odfarboval vlasy peroxidom vodíka. Umývala si ich len minimálne a na korienky používala detský púder miesto suchého šampónu. Monroe dokonca s úsmevom tvrdila: „Účes je dôležitejší ako cnosť.“

Chanel aj do postele

Traduje sa, že Monroe nosila presne 5 kvapiek parfumu Chanel No.5. Keď sa jej niekto opýtal, čo si oblieka do postele, vždy odpovedala že Chanel No.5. Spávala vraj vždy nahá, pyžamo či nočná košeľa ju vraj obťažovali. Celkovo spánku prikladala veľkú dôležitosť. Spávala na veľkej king size posteli desať hodín a cez voľné dni jej rituál prebúdzania trval aj dve hodiny. Až jedného dňa zaspala navždy...

Cvičenie

Marilyn Monroe pravidelne cvičila, už vtedy bola v móde štíhla a pevná postava. Aj keď si ju pamätáme kyprú, s väčším pozadím, tučná nikdy nebola a v čase svojej najväčšej slávy bola vyslovene chudá. Normálne cvičila s činkami – od drepov cez banchepress v dvoch sériách po 15 opakovaní. Cvičila každý deň. Takže nie, cvičenie nie je iba súčasný módny hit. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 09:55