shutterstock.com
StoryEditor

Chcete mať krásnu a zdravú pleť počas dovolenky, ale aj po nej? Spravte toto!

15.07.2019, 17:00
Krása a móda
Ak patríte k tým ženám, ktoré chcú vyzerať tip-top aj na pláži a domov sa chcú vrátiť s krásnou (nie scvrknutou) pleťou, tento článok je presne pre vás.

Ráno

Čo s pleťou?
Pleť si ráno po prebudení vyčistite jemnou pleťovou vodou a vklepte do nej hydratačný krém alebo sérum, ideálne s obsahom kyseliny hyalurónovej, a potom sa natrite opaľovacím krémom s vysokým faktorom. Ak sa vám tvár mastí, prípadne máte sklony k akné, použite opaľovací fluid na tvár, ktorý neupcháva póry a má zmatňujúci efekt. Rovnako existujú produkty určené na citlivú alebo starnúcu pleť
Aký mejkap zvoliť?
- Ak si chcete na tvár niečo vyslovene natrieť, siahnite po BB kréme s SPF (Sun protection factor). 
- Ak máte na pleti väčšie nedokonalosti, vyrážky a podobne, zatrite ich iba lokálne vodovzdorným korektorom.
- Na oči použite vodovzdornú špirálu, ak chcete, tak aj ceruzku.
- Očné tiene použite len krémovej konzistencie a ideálne perleťové.
- Ak chcete zvýrazniť pery, stavte na „balzamorúž“, ktorý nie je tak veľmi pigmentovaný a hutný ako klasický rúž, a budete pôsobiť upravene, ale nie „zmachlene“.

lips care shutterstock.com


Obedná siesta

Pleť opäť vyčistite pleťovou vodou, aby ste ju odbremenili od soli, piesku a opaľovacieho krému, a doprajte jej znovu ľahké sérum aj hydratačný krém. Uvidíte, ako rýchlo vaša pokožka po slnení tieto produkty vpije! Ak sa chystáte znovu na pláž, nezabudnite na novú vrstvu opaľovacieho krému.

Na večeru

Večer po slnení je vhodné celý rituál s hydratačnými produktmi zopakovať. Jednoducho, vašu pleť vystavujete slnku oveľa viac než celý rok, preto ju treba aj hydratovať viac ako celý rok. Niekomu robia dobre séra, niekomu zas minerálne vody v spreji.

Aký mejkap zvoliť?
Použite ľahký mejkap alebo BB krém, podľa toho, koľko toho chcete zakryť. Dbajte o to, aby odtieň nebol svetlejší ako opálená pleť – vyzerá to smiešne a neprirodzene. Siahajte po tekutejších produktoch, ktoré sa na pleti rozlejú a dokážu tak prepojiť aj viacero odtieňov, ktoré po opálení na tvári zvyknú byť.
Púdru sa vyhnite, ak musíte, použite ľahký, transparentný. Ak máte mastnú pleť, použite radšej zmatňujúcu bázu ako púder.
Pery dobre hydratujte, svoj comeback opäť zažívajú lesky na pery.
Nezabudnite na lícenku jemnej farby, vyhnite sa príliš ružovým odtieňom, ktoré ešte viac zvýraznia spálenie, siahnite skôr po hnedozlatých odtieňoch.

Náš tip:
Rozjasňovač zlatej farby na lícne kosti, do stredu čela, ale aj na dekolt vytvorí ten správny luxusný efekt na pláž aj na večeru!

shutterstock.com


Pred spaním

Doprajte svojej pleti maximálnu hydratáciu a hlavne vitamínový kokteil, z ktorého bude počas celej noci čerpať.
Očistite ju od všetkých mejkapov a krémov a vklepte do nej vitamínovú ampulu alebo sérum s vitamínom E, ktorý pleť dobre regeneruje po slnení, alebo s vitamínom C, ktorý zas pomáha pri spálení a zjednocovaní tónu pleti.
Extra pozornosť venujte očnému okoliu a dekoltu.
Nakoniec naneste hrubú vrstvu hydratačného krému.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:57