shutterstock.com
StoryEditor

Legíny sú IN, ale nie pre každú z vás. Pozrite sa, ako ich nosiť a ako nie!

13.07.2019, 13:00
Krása a móda
Málo ktorý kúsok ženského oblečenia vzbudzuje toľko pozornosti a rozdielnych názorov ako legíny. Jedna skupina tvrdí, že do šatníka nepatria – ak tak na šport a druhá zas, že sú plnohodnotná súčasť moderného šatníka, len ich treba vedieť nosiť. Ku ktorej skupine patríte vy?

Čo na to odborníčka?

Opýtali sme sa na názor našej dvornej stylistky Gabiky Mohrovej: „Legíny sa určite nájdu v každom šatníku. Tento pohodlný, elastický kúsok oblečenia, bol ozajstným módnym hitom v 80-tých rokoch a odvtedy sa viac menej pravidelne objavuje v našich šatníkoch. Ale pri jeho nosení si treba dať naozaj veľký pozor, lebo práve obtiahnuté legíny zvýraznia všetky nedostatky vašej postavy a to naozaj dokonale. Ak máte teda viac ako 15 rokov, tak naozaj treba zvážiť nosenie legín do školy, či do práce. A kde teda legíny nosiť? No predsa na športovanie alebo v chladnejších dňoch k šatám. A keď už legíny musíte mať, tak vyskúšajte tie s koženým efektom, alebo z džínsoviny takzvané jegginsy. Ale hlavne musia mať dĺžku aspoň po kotníky, tie 3/4 si nechajte na jogu alebo do posilňovne.“

Nie sú legíny ako legíny

Ak chcete legíny nosiť a máte na to aj postavu, siahnite po zaujímavých kúskoch ako sú napríklad tie kombinované s koženkou, ktoré vyzerajú ako motorkárske, alebo vybíjané či s rôznymi aplikáciami, ktoré skôr pripomínajú nohavice, ako klasické legíny. Prečo vlastne považujeme legíny za vulgárne? Lebo sú obtiahnuté na genitáliách aj pozadí a keďže sú hladké, tieto cez ne akoby presvitajú. Preto siahnite po legínach, ktoré majú tieto partie niečím ozvláštnené. Ak nie ste dieťa alebo pubertiačka a nosíte legíny, noste ich tak, aby vám vrchná časť oblečenia prekrývala aspoň pol zadku. Posledný rok môžeme stále častejšie vidieť aj vzorované, počarbané a viacfarebné legíny, dokonca so zvýšeným pásom, ktoré pripomínajú tie z 80 rokov. Ide o veľmi odvážny kúsok oblečenia, na ktorý treba mať: dokonalú postavu, odvahu, vek a byť typ, ktorý niečo také vie nosiť. Rozhodne niečo také nepatrí do práce či školy, ale vyslovene na voľný čas.

leggins shutterstock.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 22:14