shutterstock.com
StoryEditor

Odborníčka na obočie: "Najväčšou chybou je zbytočné trhanie"

29.05.2019, 10:20
Krása a móda
Obočie je dominanta tváre a dokáže z vás urobiť kráľovnú, alebo vás pochová. Skúste z toho svojho vyťažiť maximum! Odborníčka na permanentný mejkap a microblading Zuzana Bilská prezradila, ako na to.

V čom robia ženy najčastejšiu chybu pri úprave obočia?

Najčastejšie chyby v úprave vznikli ešte v dobe keď bol trend tenkých pretrhaných obočí – nežné oblúky ála Pamela Anderson posadené veľmi vysoko. Všetky, ktoré sme tomuto trendu podľahli vieme, že obočie po tomto drastickom trhaní už nedorastá, je riedke a každodenné dokresľovanie je malá výzva do boja. Z môjho pohľadu je teda najčastejšou chybou zbytočné trhanie obočia.

Ako často treba obočie trhať a ako ho správne trhať? Sú ženy, ktoré ho „šklbú“ aj každý deň...

Základné pravidlá  pri trhaní obočia sú dve. Vždy pri trhaní ťahajte chĺpky von z kože v smere ich rastu a nie proti smeru. Nenarušíte tak vlasové puzdierko, v ktorom vzniká samotný chlp a tak Vám obočie bude schopné vždy dorásť. A nezabudnite, že v prípade trhania obočia menej je vždy viac, vytrhávať iba naozaj nepotrebné chĺpky na viečku alebo na koreni nosa medzi obočím.

Podľa čoho voliť jeho farbu? Podľa farby vlasov alebo podľa prirodzenej farby obočia?

Farbu obočia by som ladila k spôsobu celkovej úpravy tváre na ktorú sme denne zvyknuté. Výraznejšie líčenie si vyžaduje aj výraznejšie obočie a je jedno či ste blondínka alebo tmavovláska. Naopak, ak je úprava tváre veľmi prirodzená, stačí obočie zvýrazňovať minimálne. Pri tetovaní sa prihliada najprv na prirodzenú farbu obočia, farba vlasov je druhoradá. Správne tetovanie obočia alebo microblading by mal s Vaším prirodzeným obočím vytvárať jeden celok a pôsobiť harmonicky.

Môže sa stať, že ak sme si ho príliš dlho trhali, už nám nedorastie?

Áno aj nie, kvalita chĺpku obočia a jeho schopnosť dorastať je podmienená aj hormonálnou rovnováhou, genetickými predpokladmi, rýchlosťou metabolizmu, kvalitou a typom kože, denne používanými kozmetickými prípravkami a dekoratívnou kozmetikou. Zlé a časté trhanie je iba jedným z faktorov ovplyvňujúcich rast obočia.

Komu by ste odporučili microblading a komu klasické tetovanie? aký je rozdiel medzi tetovaním čiarkovanou metódou a microbladingom?

Microblading je technika ručného vláskovania obočia bez použitia strojčeka, dá sa však skombinovať aj so strojčekovou metódou pre dosiahnutie realistickejšieho vzhľadu. Výber techniky záleží na type a stave pokožky klientky, či už bolo obočie v minulosti tetované alebo nie a aký výsledný efekt klientka očakáva. Ak je vašim cieľom maximálna prirodzenosť v tom prípade jednoznačne microblading. Ak si želáte aj zvýrazniť farbu a doplniť chýbajúce časti obočia potom je vhodným riešením microblading v kambinácii s tetovaným tieňom. V klasickom tetovaní  obočia strojčekom za posledné obdobie nastal tiež výrazný pokrok, obočie sa tetuje štýlom pudrového efektu a naozaj vyzerá akoby ste si ho zvýraznili pudrovými tieňmi na obočie. Aj čiarkovaná metóda tetovaná so strojčekom vďaka mikro a nano tenučkým ihlám na aplikáciu vyzerá na nerozoznanie od microbladingu. Výber správnej a pre vás nejvhodnejšej techniky alebo kombinácie techník by som nechala určite na odborníka, ktorému ste sa rozhodli zveriť do rúk, je to základ dobrého výsledku.

Aký tvar obočia je ideálny a aká dĺžka?

Tvar obočia súvisí s anatómiou tváre a malo by vám na tvár „sadnúť“ ako dobre ušité luxusné črievičky na nôžky J. Pred samotným tetovaním sa tvár meria, následne podľa ideálnych proporcií určuje začiatok obočia, jeho správna výška a dĺžka. Samotné umiestnenie obočia by malo byť na vypuklej časti nadočnicového oblúka alebo mierne nad ním. Sklon koncov obočia sa snažím vždy mierne zdvihnúť a omladiť unavený pohľad. Hrúbka obočia nie je až tak veľmi podstatná v porovnaní so správnym tvarom a umiestnením obočia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:08