instagram.com
StoryEditor

Akné a vrásky zároveň? Poznáme riešenie!

17.04.2019, 12:20
Krása a móda
Máte 35, objavujú sa prvé vrásky no vyrážky stále pretrvávajú? To vie pokaziť náladu! Máme pre vás zopár rád, ako túto situáciu zvládnuť.

Čo by mali obsahovať vaše krémy?

Dobrou voľbou sú prípravky s výťažkami z morských rias, ktoré majú zmatňujúci ale aj hydratačný a anti-agingový účinok. Červená riasa  reguluje tvorbu mazu, modrá riasa vyživuje, hnedá detoxikuje. Siahajte po ľahších krémoch, fluidoch, ktoré nezanechávajú mastný film. Mali by obsahovať vitamíny A, C alebo E. Výborné sú aj produkty s kyselinou hyalurónovou, či esenciálne oleje proti prejavom starnutia. Nezabudnite na čistiace toniká a peny. Micelárna voda by vás mohla príliš vysušovať.

Čo by ste mali robiť ráno, keď vstanete?

Vyčistite si pleť tonikom na stiahnutie premastenia. Potom použite zmatňujúce sérum z morských rias. Keď sa vstrebe, použite ľahký krém s UV faktorom. Potom naneste makeup, ľahký a krémový.

Čo by ste mali robiť večer pred spaním?

Poriadne sa odlíčte, gélom alebo penou, dočistite tonikom. Potom na pleť naneste sérum, ktoré počas noci sťahuje premastenie. Nakoniec použite výživný hydratačný krém ľahšej konzistencie s vitamínmi, esenciálnymi olejmi či kyselinou hyalurónovou.

 

Ako často by ste si mali robiť peeling či nanášať masku?

Masku raz do týždňa, s obsahom ílu alebo morských rias (alginátové masky). Pred použitím masky si pleť dôkladne vyčistite a po nej zas nakrémujte. Peeling tiež stačí raz do týždňa.

Ako často by ste mali navštevovať kozmetický salón?

Každé 3-4 týždne. Určite by vám mala kozmetička pleť hĺbkovo vyčistiť. Veľmi populárna je procedúra HydraBeauty – prečisťuje póry, zmierňuje pigmentácie a jazvy. Dobré je nanášať AHA kyseliny, glukozamíny, peptidy. Cieľom ošetrení by mala byť minimalizácia premastenia a hydratácia. Určite si od kozmetičky žiadajte hydratačnú a výživnú masku a ošetrenie očného okolia rádiofrekvenciou. Úžasná novinka je aj maska s 24 karátového zlata, po ktorej je pleť svieža a jasná. Ak je vaše akné naozaj výrazné, kozmetička väčšinou nepomôže a treba navštíviť dermatológa. Dnes už existuje niekoľko spôsobov liečby, ktoré s týmto neduhom zatočia raz a navždy. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:23