StoryEditor

Najväčšie hriechy pri používaní špirály: Ktoré sú to?

22.06.2018, 13:24
Krása a móda
Najskôr si mihalnice zafarbíte a až potom ich natáčate kliešťami? Viete, že aj riasenka má dátum spotreby?

Špirála patrí k základnej výbave kozmetickej taštičky. Len ťažko si vieme svoj život predstaviť bez nej. Riasy nám predlžuje, oddeľuje, zviditeľňuje, pridáva na objeme a celkovo podčiarkuje líčenie.

Niekto by si mohol myslieť, že túto skrášľujúcu vychytávku vymyslela nejaká múdra žena, avšak opak je pravdou. Špirálu totiž vynašiel v 19. storočí Eugen Rimmel, a slovom „rimmel“ sa v niektorých jazykoch označuje dodnes. To len pre prípad, že by ste ju zháňali v portugalskej alebo tureckej drogérii.

Pozrite sa, ktorých chýb sa dopúšťame najčastejšie:

 Nesprávna manipulácia

Máte pocit, že pumpovaním štetca hore a dole dosiahnete rýchlejšie líčenie, pretože získate viac farby? Tento zlozvyk ale neprináša nič pozitívne. Na jednej strane máte veľa farby na štetci, avšak na druhej strane vám to neuľahčí aplikáciu. Touto silnou vrstvou si nepričarujete magický pohľad ale efekt „pavúčich nôh“. O tom, že do fľaštičky sa zbytočne dostáva vzduch, ktorý farbu vysušuje ani nehovoríme. Omnoho lepšie je štetec opatrne otáčať a pomaly vytiahnuť.

Dátum spotreby

Kozmetický produkt používať do poslednej kvapky sa síce javí ako ekonomické, avšak v konečnom dôsledku to narobí viac škody ako úžitku. S riasenkou by ste sa mali rozlúčiť vždy po 6 mesiacoch. Baktérie sa totiž vo fľaštičke množia a hrozí vám riziko očnej infekcie. Chcete to riskovať?

Začínate hornými riasami

Ten pocit, keď si perfektne nalíčite horné riasy a potom vaše majstrovské dielo rozmažete pri nanášaní riasenky na spodné mihalnice? Stáva sa vám to často? Choďte na to opačne.

Chybné používanie kliešťov

Kliešte sú riešením pre tie, ktorým príroda nenadelila tie najdokonalejšie mihalnice. Ak ich používate, pamätajte si, že vždy natáčajte riasy pred ich nalíčením. V opačnom prípade sa vaše riasy môžu lámať, ničiť alebo vypadávať.

Pozrite si video, že aj celebrity svoj make-up občas nezvládnu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 12:34