StoryEditor

Veľký test noviniek kozmetickej značky Mary Kay: Pozrite sa, ako dopadol!

23.11.2021, 13:00
Krása a móda
Retinol vládne beauty svetu. My už o tom máme aj dôkazy.

Veronika

Retinolu som sa úprimne trochu bála. Predsa je to silnejšia kozmetika ako obyčajný krém na tvár, a túto rutinu som nechávala vždy na moju kozmetičku. Najskôr som si teda počkala na prvé otestovanie kolegynky Katky. Tá mi po druhom nanesení napísala: „Veron, to sérum je úplná šupa. Hneď večer ho vyskúšaj.“ No dobre teda. Dnes je to už nejaký ten týždeň a snažím sa toto DUO používať pravidelne. Na tvári som si všimla milé zmeny. Je hladká, pevnejšia a žiari. Zmenu si všimla aj moja mamina, a tak už teraz viem, čo ju na Vianoce poteší.

Katka

Priznám sa, že o retinolový krém som sa predtým príliš nezaujímala. Vlastne som o jeho účinkoch nič nevedela. Preto keď do redakcie prišlo toto kombo od MARY KAY, s kolegyňami sme si študovali, do čoho sa to ideme pustiť. Našťastie som s týmto krémom nemala ťažký začiatok, ako sa to v mnohých návodoch spomína. Po prvom týždni som sa mierne šúpala, ale neskôr si pleť krásne zvykla. A výsledok, myslím si, stojí za to. Pleť je na pohľad, dotyk aj pocit oveľa pružnejšia a vyplnenejšia. Neverila by som, keby som na vlastnej koži nevyskúšala.

Miška

S myšlienkou na retinol som sa pohrávala už dlhšie, moju nerozhodnosť vyriešilo Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 sérum a neľutujem! Napriek skúsenostiam s rôznymi druhmi kyselín v kozmetike som začala 8-týždňový proces retinizácie s postupným zvyšovaním. Pleť nereagovala citlivo, nebola červená ani príliš suchá. Sérum s upokojujúcim mliekom funguje perfektne a výsledky vidieť takmer okamžite, zbohom, jemné vrásky okolo očí :-). Už po prvých týždňoch bola pleť viac zjednotená, napnutá a žiarivejšia. Pozor, hoci sa retinol používa večer, bez SPF ani na krok.

Janka

Posledných pár týždňov som testovala novinku od firmy Mary Kay Clinical Solutions® Kolekciu. Je to kombinácia dvoch zázračných dermokozmetických produktov Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 sérum a Mary Kay Clinical Solutions® Upokojujúce a obnovujúce mlieko a spolu slúžia na retinizáciu pleti.

Pri používaní retinolu s takou vysokou koncentráciou slúži na zmiernenie šoku z počiatočného kontaktu pleti s touto látkou práve upokojujúce a obnovujúce mlieko. Pleti totiž chvíľu trvá, kým si na takú silnú koncentráciu retinolu zvykne. Je dôležité dodržať presný návod a držať sa zásady „menej je niekedy viac“.

Proces retinizácie s týmito produktmi trvá 8 týždňov a začínala som v prvom a druhom týždni aplikáciou len raz týždenne večer. V ďalších týždňoch sa frekvencia používania zvyšuje. Po prvých použitiach bola moja pokožka citlivejšia, suchšia a exfoliovala sa. Počas tohto procesu si preto dajte pauzu od kyseliny glykolovej, salicylovej a od abrazívnych látok v peelingoch. Viem, o čom hovorím, lebo omylom som taký prípravok použila, na čo mi pleť okamžite odpovedala začervenaním a pálením. Aktuálne som v 7. týždni procesu retinizácie a sérum s retinolom si aplikujem 4-krát týždenne, vždy večer. Ak by vaša pleť zvládla viac, pokojne to môže byť aj 5-krát týždenne. Výsledky som na sebe spozorovala už po 3 týždňoch používania. Pleť je žiarivejšia, pevnejšia, jemnejšia na dotyk, drobné vrásky a jazvičky po akné sa stratili a póry sú menej viditeľné. Retinol je vhodný pre takmer všetky vekové kategórie a pre ženy po 30-ke je určite „must have“ v ich beauty rutine.
Preto tieto produkty natrvalo zaraďujem do používania!

Evita

Retinol je malý zázrak. Teda veľký, ale nechcem, aby ste sa hneď zľakli. Čím ste staršia, tým viac pocítite, čo s vašou pokožkou robí – vypína ju, hydratuje – ale že naozaj, vrásky sú plytkejšie, celá ste prežiarená. Otázky typu – čo je s tebou, si nejaká pekná... čakajte denne :-). Ale pekne po poriadku.

Testovala som Mary Kay Clinical Solutions® Kolekciu, čo je kombináca Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 sérum s Mary Kay Clinical Solutions® Upokojujúcim a obnovujúcim mliekom.. Je k tomu presný návod aj zdôvodnenie, prečo je dôležité ho dodržiavať. (Kolegyňa Janka vám to vysvetlila celkom presne.) Nie som trpezlivá, ale dala som to. A fakt som po ôsmich týždňoch videla v zrkadle sviežejšiu tvár, napokon, na titulke to vidíte (žart). Všetky zvedavé otázky o aplikovaní a o tom, ako krémy fungujú, vám zodpovedajú nezávislé poradkyne Mary Kay.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 14:28