unsplash.com
StoryEditor

Vašu pleť môže ničiť aj nenápadná kozmetika: Na čo si dávať pozor?

01.11.2021, 14:00
Krása a móda
Niektoré kozmetické prípravky prinášajú viac škody ako úžitku. Na tieto si dávajte pozor, pre pleť sú nebezpečné a škodlivé.

Matné rúže

Pre celodenné nosenie sú skvelé, pokiaľ sú naozaj kvalitné, vydržia na perách aj celý deň. Majú aj malý háčik, extrémne vysušujú pery. Jeho zloženie obsahuje totižto oveľa menej olejov, čo spôsobuje pri dlhšom nosení dehydratovanie pier. Nechajte najprv pôsobiť masku na pery a pred samotným aplikovaním matného rúžu si dajte balzam na pery. Pokiaľ siahate po rúžoch s matným finišom takmer každý deň, nezabúdajte na dvojnásobnú starostlivosť o pery. 

Mejkap s SPF

Takýto typ mejkapu nám zaručuje ochranu pred slnkom, no nie dlhotrvajúcu a dostačujúcu. V mejkape s pridaným SPF býva málo ochrany pred uv žiarením, určite nestačí na celodenné nosenie. Nezabúdajte si naniesť SPF aj v podobe krému, či séra ráno, pred nanášaním dekoratívnej kozmetiky. 

Odličovacie obrúsky

Pri dlhodobom používaní môžu byť pre pleť príliš agresívne. Na odtránenie mejkapu musíme obrúskami poriadne zatlačiť a ani to nám nezaručí vyčistenú pleť. Sú priveľmi drsné a pomocou nich sa nám pleť ľahko podráždi a začervená. Na odličovanie zvoľte radšej jemný gél a odličovací olej, ktoré sú pre pleť šetrné a jednajú s ňou citlivo. 

Vodeodolná maskara

Odstrániť ide oveľa obtiažnejšie, preto si ju dávajte len vtedy, keď to je naozaj potrebné. Odličujte ju výhradne olejom a najmä prípravkom určeným pre vodeodolnú kozmetiku. Keďže sa odstraňuje z očí veľmi ťažko, môže podráždiť nie len oko, ale aj celé očné okolie, čo má za výsledok vysokú citlivosť, podráždenie a začervenanie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 04:32