pexels.com
StoryEditor

Prichádza zima a spolu s ňou vysušená pokožka: Ako sa o ňu správne starať?

27.10.2021, 15:00
Krása a móda
Dôsledkom chladného počasia môže byť vysušená pokožka. Ako sa o ňu v zimnom období správne starať?

Dehydratovaná pokožka môže byť aj výsledkom chladného počasia. Jej vzhľad býva veľmi drsný a matný, vtedy vznikajú problémy, ako je napríklad svrbenie, či šupinatenie. Pri správnej pleťovej starostlivosti sa dá tomu efektívne predísť, dodržujte tieto jednoduché kroky a vaša pokožka bude vytvárať dostatok mazu. 

HYDRATÁCIA

Najdôležitejším krokom je samotná hydratácia pleti. Je pravidlom, že hydratovanie je nutné pri každom type pleti, aj pri mastnej. Denné krémy, pleťové oleje a rôzne séra zlepšujú prirodzenú bariéru pokožky, ktorá podporuje zdravé zadržiavanie vody.  

RUTINA PRE SUCHÚ PLEŤ

Ráno si vyčistite vašu pleť, následne naneste hydratačné tonikum a antioxidant. Nechajte chvílu pôsobiť a použite hydratačné sérum, napríklad kyselinu hyalurónovú, ktorá má výborné hydratačné schopnosti. Nezabudnite na denný krém a spf. Na večer si pleť vyčistite dvojfázovo, pretože jedno čistenie nestačí, pleť si musíte dôkladne pripraviť na večernú rutinu. Použite opäť hydratačné tonikum, hydratačné sérum, nočný hydratačný krém a môžete vyskúšať aj olej. Ideálny je napríklad argánový olej, ktorý má blahodárne účinky na každý typ pleti a nikdy s ním nič nepokazíte. 

TOMUTO SA VYHNITE

Pokiaľ máte extrémne citlivú a vysušenú pokožku, vyhnite sa drsným exfoliačným produktom. Môžu vám poškodiť a vysušiť pleť ešte viac. Nepoužívajte príliš často masky na hydratáciu, stačí raz do týždňa. Nezabúdajte si pleť poriadne čistiť, ideálne olejom, alebo jemným gélom, určite nepoužívajte čistiace obrúsky. Sú veľmi necitlivé k pleti a neodstránia ani polovicu nečistôt, ktoré sa vám na pleti za celý deň naniesli. 

PREVENCIA VZNIKU SUCHEJ POKOŽKY

-čistite si každé ráno a každý večer pleť jemným čistiacim prostriedkom

-nezabúdajte hydratovať pleť aj zvnútra, pite veľa tekutín

-používajte denne spf

-pri čistení a umývaní pleti používajte teplú, nie horúcu vodu

-vyhnite sa opaľovaniu v soláriách

-vyskúšajte zvlhčovač vzduchu

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:06