Olga Knoblochová s dcérouDermacol
StoryEditor

Táto dáma má snáď elixír mladosti. Ako to robí?

10.12.2017, 12:16
Krása a móda
Pozrite sa dobre na dámu vľavo. Pani Olga Knoblochová má 84 rokov a jej známi o nej hovoria, že za ostatných tridsať rokov sa vôbec nezmenila.

​Celý život nosí rovnaký elegantný účes, ktorý si vie zhotoviť behom niekoľkých minút a jej mladistvú tvár zdobí dokonalý mejkap. Ako keby popierala plynutie času. Okrem toho je stále v dobrej nálade a usmiata.

Pani Knoblochová je prvou českou vizážistkou, ktorá dala vtedajšiemu Československu prvú dekoratívnu kozmetiku. Nie nadarmo ju prezývajú Lady Dermacol, keďže stojí sa znovuzrodením a úspech obľúbenej dekoratívnej kozmetiky.

Spolu so svojou dcérou Isabellou Hančlovou ďalej propaguje a tvorí ženskú krásu, ktorá sa stala aj hlavnou hrdinkou ich najnovšej knihy Lady Dermacol, ktorú koncom týždňa pokrstili v Bratislave. Čitateľom v nej predstavujú nielen osudový príbeh slávnej lady Dermacol, ale aj originálne kozmetické rady a návody, vďaka ktorým môže každý pozvať krásu do svojho vlastného života. Na knihe spolupracovala aj spisovateľka a publicistka Marie Formáčková, autorka a spoluautorka desiatok kníh, najmä životných príbehov známych osobností.

Olga Knoblochová ako profesionálna kozmetička učila ženy, že páčiť sa môže každý, stačí len vedieť, ako na to. Prešla svet krížom - krážom, zbierala skúsenosti a rozdávala svoje vlastné poznatky a zručnosti.

Medzi jej obdivovateľky patrí aj spisovateľka Emma Tekelyová. „Ako mladej neskúsenej modelke mi dala prvé kozmetické rady. Medzi nimi aj cviky na tvár. A fungujú dodnes! Táto dáma má 84 rokov a vyzerá rovnako, ako v čase keď som začínala,“ napísala pod spoločnú fotku mladistvá spisovateľka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:06